Női kézi: azonnal távozik a CSZKA Moszkva dán beállósa

Vágólapra másolva!
2022.03.03. 18:20
null
Heindahl (fehérben) azonnal elhagyja Moszkvát (Fotó: AFP)
A korábbiakkal ellentétben az idény vége helyett azonnal távozik a női kézilabda Bajnokok Ligájából Ukrajna orosz megszállása miatt kizárt CSZKA Moszkva dán beállósa, Kathrine Heindahl – jelentette be az orosz klub hivatalos Facebook oldalán.

Katherine Heindahl még novemberben közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt úgy döntött, az idény végén, vagyis 2022 nyarán távozik a CSZKA Moszkvától, mert szeretett volna a családjához közelebb lenni.

Mára viszont az Ukrajnában kialakult háborús helyzet és az orosz invázió miatt kiderült, a 29 éves beállós nem marad az idény végéig sem a csapatnál, azonnali hatállyal távozik a moszkvaiaktól.

„Már az invázió kezdetének a napján világossá vált számomra, hogy kockázatos lenne visszatérnem Moszkvába a jelenlegi helyzetben. Nem tudnám elveimmel és személyes értékeimmel összeegyeztethetőnek tartani az Ukrajnában zajló eseményeket, úgy hogy közben a CSZKA játékosa vagyok” – fogalmazott a dánTV2-nek Heindahl, akit a csatorna Romániában ért utol telefonon, ahol a dán válogatottal vívott Eb-selejtezőt szerdán.

Az már november végén ismertté vált, hogy Heindahl nyártól az Esbjergnél folytatja pályafutását, ám, hogy addig játszik-e valahol, még ő sem tudja jelenleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik