Női kézi Ek: hétgólos vereséget szenvedett a DAC Szerbiában

DUDUCZ TIBOR (Arandjelovac)DUDUCZ TIBOR (Arandjelovac)
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 21:19
null
Élő Beatrix 8 gólig jutott (Fotó: hcdac.sk)
A női Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Dunaszerdahely 30–23-ra kikapott a Bekament Bukovicska Banja Arandjelovac otthonában.

A dunaszerdahelyieknek nagyon sok sérültjük van, szinte minden találkozó után kiesik egy játékos. A „legutóbbi áldozat” Bízik Réka és Boglárka volt, de a sok hiányzó dacára nagy lelkesedéssel játszottak a sárga-kékek az ezer néző előtt megrendezett mérkőzésen, amelyen végig a hazaiak vezettek.

A második félidő közepén a dunaszerdahelyi lányok felzárkóztak ugyan három gólra – többek között a győri nevelésű, és összesen nyolc találatig jutó Élő Beatrix góljaival –, ám a hajrában ismét a szerbek akarata érvényesült, s 30–23-ra győztek.

„Végig mi mentünk az eredmény után, folyamatosan küzdöttünk, hogy megközelítsük ellenfelünket. Az első félidőben még egészen jól tartottuk magunkat, de a második játékrészben fokozatosan lemaradtunk. Mindig azt szoktam mondani, hogy nem szabad a játékvezetéssel foglalkozni, de most sajnos a sporttársak játszották a főszerepet. Itt ma nem volt esélyünk, akármennyire is küzdöttünk. Hiányoztak ugyan a sérültjeink, de azt gondolom, itt még velük sem nyerhettünk volna. Mindent megpróbáltunk, a lányok derekasan helytálltak. A végére nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is nagyon elfáradtunk. Készülünk a visszavágóra, igyekszünk a maximumot kihozni majd magunkból” – fogalmazott a DAC honlapján Debre Viktor vezetőedző.

A visszavágóra jövő héten szombaton Dunaszerdahelyen kerül sor.

NŐI KÉZILABDA
EURÓPA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

ZSRK Bekament Bukovicska Banja Arandjelovac (szerb)–DAC (szlovákiai) 30–23 (17–13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik