Férfi kézi Eb: két horvát sztár is elkapta a koronavírust

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.04. 21:10
null
Luka Cindric és Domagov Duvnjak (képünkön) is karanténba került (Fotó: AFP)
Pozitív koronavírustesztje miatt karanténba került Domagoj Duvnjak és Luka Cindric, a horvát férfi kézilabda-válogatott két sztárja – számolt be róla a helyi sportági szövetség a hivatalos közösségi felületein.

 

A legszigorúbb járványügyi intézkedések mellett zajlik a válogatott felkészülése a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra – olvasható a horvát szövetség bejegyzésében –, két játékos mégis megfertőződött a koronavírussal. Kedd reggel Domagov Duvnjak, a Kiel irányító-átlövője, valamint Luka Cindric, az FC Barcelona klasszisa is pozitív mintát adott, így mindketten karanténba kerültek.

A horvát szövetség tájékoztatása szerint a két kiválóságnak csak enyhébb tünetei vannak, összességében jól érzik magukat. A keret többi játékosának, illetve a szakmai stáb tagjainak tesztje negatív lett.

A horvátok Szerbiával, Franciaországgal és Ukrajnával szerepelnek majd azonos csoportban a január 13-án kezdődő Eb-n, és ha továbbjutnak a szegedi négyesből, akkor Budapesten folytathatják a középdöntőben – itt pedig már a magyar válogatottal is összecsaphatnak, amennyiben a mieink sikerrel veszik az első csoportkört.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik