Női kézi: Már eszembe se jutott a korábbi sérülésem – Kovacsics

TÓTH MÁRTONTÓTH MÁRTON
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 22:36
null
Kovacsics Anikó már nem gondol a sérülésére (Fotó: Török Attila, archív)
Az ötkarikás játékokra készülő női kézilabda-válogatottunk csapatkapitánya, Kovacsics Anikó is a helyszínen tekintette meg a vízilabdázók BENU-kupájának esti mérkőzését a Margitszigeten, ahol a horvátok 13–11-re legyőzték férfiválogatottunkat. Nem csoda, hogy kilátogatott a mérkőzésre, hiszen miután kiutaznak Japánba, már nem lesz lehetősége más sportág eseményeit élőben megtekinteni.

 

– Hogyhogy ezt a meccset választotta szombat esti program gyanánt?
– Egy nagyon jó barátommal találkoztam, és gondoltuk, miért ne jöjjünk, hiszen végre van rá időnk. Nagyon jó hangulat volt, a srácok is az olimpiára készülnek, ez látszott is a medencében, ahogy keményen küzdöttek. Jó élmény volt!

– Hogy van a sérülése?
– Köszönöm, jól. A felkészülés kezdetétől már száz százalékosan készülök a csapattal. Egyedül és testvéreim segítségével kézilabdáztam korábban, amíg a lányok a bajnokság utáni szünetüket töltötték. Utána már az első közös edzéstől végigcsináltam velük mindent, és erősödöm napról napra. A második hét végére visszarázódtam, több edzésen már eszembe se jutott a korábbi sérülésem.

– Milyen a hangulat a keretszűkítés után a válogatotton belül?
– Nagyon jó! A héten Székelyudvarhelyen készültünk, ahol tényleg fel tudtunk töltődni, csupa kedves emberrel találkoztunk. Emellett a munka is ugyanúgy folyt; mostanáig inkább a fizikai felkészülésen volt a hangsúly. Mindenki jól áll az olimpiához; meg szeretnénk élni minden pillanatot, és nem görcsölni, hiszen nagyon nagy dolog, hogy mehetünk Tokióba!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik