Női kézi BL: A Győr megmutatta, miért a világ legjobb csapata – Popovics

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.04. 12:04
null
Oftedalt (a labdával) csak nehezen bírták lábbal követni a Podgorica játékosai (Fotó: EHF)
A Buducsnoszt Podgoricánál csalódottan értékeltek a Győri ETO-tól hazai pályán elszenvedett 11 gólos vereséget követően. Bojana Popovics sajnálta, hogy sokszor elvitte a szívük a montenegrói csapat játékosait a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, ezért nem tudták megmutatni a valós tudásukat, ugyanakkor elismerte, a magyar csapat mindenben föléjük kerekedett. Az ETO szakvezetője, Danyi Gábor együttese védekezését és a kapusteljesítményt emelte ki.

„A Győr megmutatta, miért a világ legjobb csapata – értékelt Bojana Popovics, a Podgorica vezetőedzője. – A játék minden elemében kiválóan teljesített. Az első félidőben többször is sikerült közelebb férkőznünk, de védekezésben rendre belehibáztunk. Támadásban ötször-hatszor elpasszoltuk a labdát lerohanás közben, ezzel lehetőséget teremtve, hogy az ellenfél rendezze a sorait.”

A Buducsnoszt után a napokban a montenegrói női válogatott irányításával is megbízott korábbi legendás átlövő sajnálta, hogy a játékosai nem ésszel játszottak:

„Szomorú vagyok, amiért néha talán túl sok energiával játszottunk, és kevésbé voltunk megfontoltak. A lányok annyira gólt akartak lőni, hogy nem figyeltek a kapus mozgására. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne használjuk a fejünket mérkőzés közben. Beszélni fogok a csapattal, és a visszavágón azért fogunk küzdeni, hogy megmutassuk, tudunk ennél jobban is játszani. A fiatalok értékes tapasztalattal gazdagodtak, testközelből érezhették, milyen, amikor a világ legjobb csapata az ellenfél. Ha tanulnak a hibáikból, még sokat érhet számukra ez a meccs.”

„A Győr megérdemelte a győzelmet, jobb volt nálunk – vette át a szót az irányító,Itana Grbics. – Tudtuk, milyen együttessel nézünk szembe, és megvolt a tervünk, ám sajnos nem tudtuk megvalósítani. Küzdöttünk, de védekezésben buta hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél ki is használt. Van még egy meccsünk, nem adhatjuk fel, akkor sem, ha Európa legjobb csapatával kell megint játszanunk.”

A Győri ETO szakvezetője, Danyi Gábor együttese védekezését és a kapusteljesítményt emelte ki.

„Megérdemeltük a győzelmet, kemények voltunk védekezésben, és ha hibáztunk is, még mindig ott volt Amandine Leynaud a kapuban. Most nyertünk, de van még egy mérkőzés, és a Buducsnoszt sohasem adja fel.”

„Büszkék lehetünk erre a győzelemre, mert tudjuk, mennyire nehéz nyerni itt – mondta a 13 védéssel és ezzel 41 százalékos hatékonysággal záró Leynaud. – A Buducsnoszt mindig óriási szívvel és lélekkel harcol. Igyekeztünk gyorsan játszani támadásban, és akkor is fegyelmezettek voltunk, amikor a Podgorica próbált felzárkózni. Természetesen tudjuk, hogy van még egy mérkőzés a párharcból.”

A visszavágót április 10-én 18 órától rendezik Győrben.

Oftedal-gólok

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC 19–30 (11–16)
Podgorica, zárt kapuk mögött. Vezette:
Hrisztidi, Papamatteu (görögök)
BUDUCSNOSZT: Arenhart – RADICSEVICS 5 (2), Maszlova 3, Grbics 3, Ramuszovics 1, PINEAU 5 (1), Pavicsevics 1. Csere: Attingré (kapus), N. Vukcsevics, Dzsaferovics 1, Kadovics. Edző: Bojana Popovics
GYŐR: LEYNAUD – Lukács V. 4, Nze Minko 4, BRATTSET 3, EDWIGE, V. Kristiansen 3, Görbicz 4 (2). Csere: Silje Solberg, Glauser (kapusok), S. OFTEDAL 9, E. AMORIM 3, Anne M. Hansen, Fodor Cs. Edző: Danyi Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–4. 10. p.: 3–7. 15. p.: 6–8. 21. p.: 9–10. 23. p.: 10–12. 37. p.: 12–20. 49. p.: 14–26. 56. p.: 18–28
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC 19–30 április 10., 18.00
Vipers Kristiansand (norvég)–Rosztov-Don (orosz) április 10., 14.00 április 11., 14.00
CSM Bucuresti (román)–CSZKA Moszkva (orosz) 32–27 április 11., 16.00
Brest (francia)–Metz Handball (francia) április 4., 16.00 április 10., 16.00
Az első mérkőzéseket az elöl álló csapat otthonában, a visszavágókat fordított pályaválasztással rendezik meg. Kivéve a Vipers–Rosztov-Don párharcot, amelyben mind a két mérkőzés Oroszországban lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik