Női kézi: Rasmussen üresnek érzi magát a nagy siker után

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.22. 13:53
null
Kim Rasmussen üresnek érzi magát a nagy siker után (Fotó: AFP, archív)
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott korábbi, a montenegrói nemzeti csapat jelenlegi szövetségi kapitánya a dán Tv2-nek adott nyilatkozatában arról beszélt, a tokiói olimpiára való kvalifikáció ellenére „üresnek érzi magát”.

Mint ismert, a montenegrói női kézilabda-válogatott a hazai rendezésű selejtezőtorna első körében meglepetésre legyőzte Norvégiát, és így végül az is belefért neki, hogy vasárnap kikapott Romániától – Kim Rasmussen csapata csoportelsőként kvalifikált a tokiói olimpiára.

AZ OLIMPIA MEZŐNYE ÉS SORSOLÁSI KALAPJAI
1. kalap: Hollandia, Spanyolország
2. kalap: Orosz csapat, Montenegró
3. kalap: Norvégia, Magyarország
4. kalap: Svédország, Japán
5. kalap: Franciaország, Dél-Korea
6. kalap: Angola, Brazília

„Ezek a lányok valami különlegeset vittek véghez, nyilvánvalóan van valami, ami közösen jól működik. Ennek ellenére még sosem éreztem magam ilyen üresnek, mint most… Ez nagyon szürreális és ambivalens. Én vagyok a legboldogabb ember a világon, de közben nem biztos, hogy fel tudom még fogni, mi is történt. Mindenesetre remélem, hogy hamarosan ezt az érzést az öröm váltja fel” – mondta a dán Tv2-nek Kim Rasmussen.

„Nekem személyesen elképesztően kemény év volt, főleg azután, ami a 2019-es világbajnokságon és azt követően történt. Az IHF-ből érkezett támadás, a magyar válogatottól menesztettek, és még mindig van egy folyamatban lévő perem Magyarországon, szóval elképesztően kemény volt állva maradni” – fogalmazott Rasmussen, aki azt is hozzátette, sokan úgy gondolták, hogy Montenegró pont nélkül zár majd a selejtező utolsó helyén, erre azonban rácáfoltak.

Az Instagramon közzétett posztjában Rasmussen többek között úgy fogalmaz, nagy vágya volt eljutni az olimpiára, ám ezt eredetileg nem Montenegróval, hanem a magyar válogatottal tervezte – így viszont legalább két csapat kijutásához is van köze. Emellett köszönetet mondott minden egyes játékosnak, akivel Magyarországon és Montenegróval együtt dolgozott.

„Büszke, fáradt és boldog vagyok, hogy egy gyerekkori álmom végre megvalósult” – írta a dán szakember a bejegyzésben.

NŐI KÉZILABDAOLIMPIAI SELEJTEZŐ
3. CSOPORT (PODGORICA)
, 3. FORDULÓ
Montenegró–Románia 25–28
(15–15)
Ld:
Jaukovics 9, ill. Neagu 12
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Norvégia–Románia 29–24 (13–11)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Norvégia–Montenegró 23–28 (12–13)

A VÉGEREDMÉNY
1. Montenegró21
153–512
2. Norvégia21
152–522
3. Románia21
152–542
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik