Női kézi: a CSM fellélegezhet, meglepő átigazolások a láthatáron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.31. 09:01
null
Emilie Arntzen Bukarestbe igazolhat (Fotó: AFP)
Biztató híreket kaptak a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának játékosai, a román főpolgármester ugyanis ígéretet tett az elmaradt fizetések rendezésére, és hogy a jövőben is meghatározó európai együttesben gondolkodik. Közben lehetséges érkezőkről is írnak már a helyi sajtóban.

Ami azelőzményeketilleti, a bukaresti önkormányzat által pénzelt klub lassan egy éve csak 3-4 hónapos késéssel utalja át alkalmazottai, köztük a játékosok fizetéseit. Ráadásul a korábbi híradások arról szóltak, hogy a szeptemberben megválasztott új főpolgármester, Nicusor Dan számára nem prioritás az előző városvezetés kirakatcsapatának nagyvonalú pénzelése. Ehhez képest meglepő lehetett, amiről a CSM játékosainak beszélt a héten az egyik edzés után.

AProSport beszámolójaszerint Dan megerősítette, hogy a költségvetés nem fog csökkenni, mert továbbra is egy európai szinten versenyképes csapatot szeretne, ami jó hírét viszi a fővárosnak. Emellett szeretné elérni, hogy márciusra utolérjék magukat a fizetésekkel, és onnantól fogva mindig idejében érkezzenek az utalások. Az egyórás találkozó során elárulta, a közgyűlés többségének támogatásával biztosított a csapat 2021-es finanszírozása, ugyanakkor szeretnének több magántőkét is bevonni a későbbiekben.

A cikk megjegyzi, a bizonytalan helyzetben a CSM több ígéretes igazolást sem üthetett nyélbe, így a győri Estelle Nze Minko, Béatrice Edwige duóra sem tudott lecsapni. A két francia játékos közül az előbbi már hosszabbított a közelmúltban az ETO-val, utóbbi esetében azonban még nem érkezett hír a közös folytatásról. Ugyanakkor a következő idény keretét felvázoló győri beszámolóbanmég két kérdőjel szerepelt a beálló posztnálKari Brattset mellett. Elképzelhető, hogy Edwige esetében csak még nem állapodtak meg a hosszabbításról. A ProSport ugyanakkor hozzáteszi, a legutolsó információk szerint a Győr megegyezett a Minaur Baia Mare svéd válogatott beállójával, Linn Blohmmal.

A CSM-re visszatérve megemlítik, hogy az idény végével a horvát Jelena Grubisic valószínűleg hazatér, és felhagy a játékkal, de távozhat Gabriela Perianu és Laura Moisa is, míg Bianca Bazaliu már alá is írt a Podravkához. Crina Pinteával, Denisa Deduval, Andrea Klikovaccal és Carmen Martínnal viszont hosszabbítani akarnak, míg a többiek érvényes szerződéssel rendelkeznek a következő évre is.

Aromán DigiSport pedig úgy tudja, a Vipers 27 éves norvég balátlövője, Emilie Arntzen már megegyezett a CSM-mel, de nem ő lehet az egyetlen norvég érkező. Moisa helyére Arntzen klubtársát, Malin Aunét nézték ki, de vele még nem sikerült megállapodni. Rajtuk kívül még nyolc játékos szerepel a román klub kívánságlistáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik