Női kézi: Neagu távozhat a CSM Bucuresti-től – sajtóhír

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.12. 10:23
null
Neagu az anyagi gondok miatt távozhat a CSM-től (Fotó: AFP)
A CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának anyagi gondjai miatt több sztár, köztük Cristina Neagu is távozhat – írja a sport.ro román portál.

A bukaresti önkormányzat által pénzelt klub lassan egy éve csak 3-4 hónapos késéssel utalja át alkalmazottai, köztük a játékosok fizetéseit. Ugyanakkor a szeptemberben megválasztott új főpolgármester, Nicusor Dan már jelezte, hogy számára nem prioritás az előző városvezetés kirakatcsapatának nagyvonalú pénzelése, és 2021 nyarától a klubnak saját magának kell majd előteremtenie a működési költségeket. A sport.ro ebből arra következtetett, hogy a világsztárokkal teli keret akár már a télen, de legkésőbb az idény végén szétszéled.

A román portált leginkább a legjobb román kézilabdázó, Cristina Neagu sorsa érdekli, kiemelve, hogy a fizetések elmaradása miatt megromlott a kapcsolata Gabriela Szabo klubigazgatóval. Az évente 210 ezer eurót kereső Neagut a cikk szerint csak olyan együttesek, mint a Győri Audi ETO, a Rosztov-Don vagy a Buducsnoszt Podgorica tudná megfizetni. A magyar klubnál ugyanakkor hiába vonul vissza várhatóan Eduarda Amorim, Veronica Kristiansen nemrég hosszabbított, Háfra Noémi is érkezik, és még ott van Anne Mette Hansen is balátlövőben. Kevéssé elképzelhető, hogy az ETO – Neagu egészségi állapotát is figyelembe véve – megkockáztatná a szerződtetését.

A sport.ro szerint a 32 éves Neagu, amikor távozik a CSM-től, egyben a válogatottól való visszavonulását is bejelenti: a tokiói olimpián vagy a 2021-es világbajnokságon búcsúzhat a nemzeti csapattól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik