Női kézi: visszavonulás helyett a DKKA-nál folytatja Bulath Anita

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 15:17
null
Bulath újra Újvárosba igazolt (Fotó: Miklán Klaudia/DKKA)
A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) csapatát erősíti a 2020–21-es szezonban Bulath Anita.

A dunaújvárosi csapat szerdán megkezdte a felkészülést a 106-szoros válogatott irányítóval kiegészülve, akiről márciusban még úgy hírlett, hogy befejezi pályafutását.

„Egy új feladat, nagyon izgalmas szakmai kihívás is vár rám Dunaújvárosban. A pályán csak egy szezont tervezek, a DKKA-nál viszont hosszú távon. Amellett ugyanis, hogy irányítóként erősítem a felnőtt csapatot, szerepet kaptam az utánpótlás-nevelésben is” – idézte a klub közleménye a 36 éves játékost.

A dunaújvárosi születésű klasszis előbb NB I-es csapattársaival ismerkedett meg régi-új együttesében. A Vágó Attila irányította gárda háromnapos csapatösszetartással nyitotta meg a szezont a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bogácson.

„Egy kicsit munka, egy kicsit kikapcsolódás. Remek alkalom ez arra, hogy megismerjük egymást. Több olyan játékos van, akivel a csapattársak és jómagam is most találkoztam először. Készülünk állapotfelmérésre, lesz edzés is, de még csak rávezető jelleggel" – mondta a fiatal tréner, akinek edzőként ez az első éve az NB I-ben.

Gurics Attila, a DKKA menedzsere közölte, az előző szezon nyolcadik helyénél jobb szerepléssel a középmezőny elejére szeretnének majd felzárkózni.

A Dunaújváros saját sportcsarnokának felújítása miatt Érden játssza a 2020–2021-es idény hazai mérkőzéseit.

Bulath Anita hosszú pályafutása során immár harmadszor lesz a DKKA játékosa, amelynek színeiben a kétezres évek elején háromszor bajnoki címet, kétszer Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, míg 2016-ban a második újvárosi időszakában pályafutása legnagyobb klubsikerét elérve EHF-kupát nyert a csapattal.

Együtt a DKKA kerete
Együtt a DKKA kerete

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik