Női kézi-vb: Nem kérdés, hogy Rasmussen hibázott – Pálinger

Vágólapra másolva!
2019.12.11. 18:26
null
Pálinger (balra) szerint a kudarc ellenére sokat épült a csapat (Fotó: Földi Imre)
Pálinger Katalin elismerte, hogy Kim Rasmussen hibázott a világbajnokságon, de a szövetség női szakágért felelős szakmai alelnöke kiáll a korábbi döntései mellett, és azt is elmondta, nem volt reális elvárás a legjobb nyolcba jutás, de megvolt az oka rá, hogy ezt kommunikálja. Ha Pálingeren múlik, marad a dán kapitány.

A 14. helyen zárt a magyar női kézilabda-válogatott a Japánban zajló világbajnokságon, amelyet követő értékelésében Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség női szakágért felelős alelnöke szerint nem volt reális célkitűzésként a nyolcadik helyet megjelölni a torna előtt, ugyanakkor abban sincs kérdés, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitány több hibát is elkövetett.

„Ha a világbajnokságot a jövő válogatottjának építésére használjuk fel, akkor nem tehettem meg, hogy leveszem a fiatal csapat válláról a terhet azzal, hogy azt mondom, mindegy, mi lesz, csak szerezzetek rutint. Pont azt a nyomást kellett megélniük a lányoknak, amit az eredménykényszer miatt cipelniük kellett, és semmi kétségem afelől, hogy a kudarc ellenére nagyon sokat épült a csapatunk” – mondta Pálinger.

„Nem gondoljuk, hogy Kim Rasmussen rosszabb edző lett, mint a tavalyi Európa-bajnokságon, ugyanakkor az sem kérdés, hogy több hibát is vétett a világbajnokság során. Nyilván lesz szakmai elemzés is, de számomra nagyon fontos információ lesz a játékosok véleménye. Nem arról van szó, hogy ők döntenek a kapitány személyéről, hanem arról, hogy a csapat és a kapitány viszonya megbomlott-e. Ha bizalomvesztésről beszélhetünk, az egy egészen más helyzet” – olvasható a szakmai alelnök értékelése az Eurosport hivatalos honlapján.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik