Női kézi: siófoki játékossal erősít a román éllovas – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.04.01. 13:01
null
Román sajtóértesülés szerint Mireya González a Valceában folytathatja (Fotó: Tumbász Hédi)
Nagyon közel áll ahhoz az SCM Ramnicu Valcea női kézilabdacsapata, hogy megnyerje a 2018–2019-es román bajnokságot. A vezetők már a következő évadra is gondolnak, a ProSport értesülése szerint az első új igazolás a tavaly a Győrrel BL-t nyerő siófoki átlövő, a spanyol Mireya González lesz.

 

 

A Valcea jelenleg három pont előnnyel vezeti a bajnokságot a CSM Bucuresti előtt, de a címvédő egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A pontazonosság azonban nem a fővárosiaknak kedvez, egymás elleni eredményekkel ugyanis a Valcea áll jobban.

A csapat a legutóbbi, múlt csütörtöki mérkőzésén majdnem pórul járt, csupán 26–25-re verte meg az osztályozós helyen szerénykedő Dunarea Brailát, és a hátralévő öt fordulóban még játszik a jelenlegi harmadik, negyedik és ötödik helyezettel is.

A ProSport úgy tudja, a klub már megegyezett a Siófok 27 éves spanyol válogatott jobbátlövőjével, Mireya Gonzálezzel. „Nem adok semmilyen információt. Még zajlik a bajnokság, versenyben vagyunk az aranyéremért, csak az idény végén jelentjük be a következő versenyévre vonatkozó változásokat” – nyilatkozta Florin Verigeanu, a klub elnöke.

Mint ismert, a Siófok két román légiósa, Denisa Dedu és Gabriela Perianu már biztosan hazájában folytatja pályafutását, a CSM Bucuresti-hez írtak alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik