Női kézi: Pena távozik az FTC-től, Siófokon folytatja – hivatalos

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 11:59
null
Nerea Pena hét év után távozik a Ferencvárostól (Fotó: Török Attila)
Nem hosszabbítja meg lejáró szerződését az FTC-vel és nyártól Siófokon folytatja a pályafutását a spanyol világklasszis, Nerea Pena – jelentette be a fővárosi és a Balaton-parti klub is a hivatalos honlapján.

 

Hét idény és év után a nyáron távozik a bajnoki ezüstérmes, friss Magyar Kupa-második és Bajnokok Ligája-negyeddöntős Ferencváros női kézilabdacsapatától Nerea Pena. A világklasszis spanyol irányító-átlövő 2012 nyarán igazolt a Népligetbe az akkor hazája női kirakatcsapatának számító Itxakótól és az elmúlt idényekben számtalanszor bizonyította tehetségét, azt, hogy az elmúlt esztendők egyik nagy igazolása volt a zöld-fehéreknél. Kiszámíthatatlan és követhetetlen mozgásával és megoldásaival, fineszes góljaival és csupa szív, harcos játékával nemcsak a fővárosi szurkolók nagy kedvence lett, hanem az egész NB I egyik kiemelkedő légiósa is. A magyarul is remekül beszélő, pályafutása során eddig mindössze egyszer klubot váltó Pena azonban most úgy döntött, nem hosszabbítja meg szerződését az FTC-nél és a következő szezontól két évig az EHF-kupa-elődöntős Siófokot erősíti.

Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de úgy érzem, változásra van most szükségem – mondta klubváltásával kapcsolatban Nerea Pena, aki jelenleg a hivatalos nemzetközi válogatott felkészülési héten a spanyol nemzeti csapat edzőtáborában tartózkodik hazájában. Több megkeresést is kaptam, amelyek közül a siófoki lehetőség volt a legideálisabb számomra, és menedzseremmel, Szörnyi Attilával megbeszélve elfogadtam azt. Fontos szempont volt, hogy továbbra is Magyarországon maradhatok, mert az eddig itt eltöltött hét év alatt nagyon sok barátom lett, megszerettem az országot és mára egyértelműen második otthonomként tekintek rá. Ennek a szezonnak azonban egyelőre nincs vége, profi játékosként most még természetesen a jelenre és a jelenlegi csapatomra koncentrálok – bízom benne, hogy már az idén BL-négyes döntőben szerepelhetek a Ferencvárossal és négy év után újra bajnokságot nyerünk a szezon végén. A következő idényre, az új kihívásokra, az új impulzusokra pedig kíváncsian és bizakodva tekintek.”

Nem Pena az egyetlen ferencvárosi játékos, aki Siófokon folytatja a pályafutását a nyártól: a tavaly április eleji térdsérüléséből felépülő, 30 éves, négyszeres válogatott kapust, Szikora Melindát is szerződtették a balatoniak.

„A Ferencváros elmúlt éveit meghatározó játékosokról van szó, akiket szerettünk volna megtartani, de ők sajnos nem fogadták el az ajánlatainkat – mondta Bognár László, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója a fradi.hu-nak. – Sajnálom mindkettejük döntését, köszönjük az itt töltött éveket és a további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.”

Fodor János siófoki ügyvezető szerint megtalálták a minőségi pótlást a távozó Estelle Nze Minko helyére. „Estelle távozásával nagy űr keletkezett a belső pozíciókban, amit mindenképpen egy minőségi igazolással szerettünk volna pótolni. Nerea képességeit senkinek sem kell bemutatni, évek óta bizonyítja, hogy támadásban a világ egyik legjobb kézilabdázója.”

„Ez egy elképesztő igazolás számunkra. Ő egy nagyon tapasztalt játékos, a képességeit aligha kell ecsetelnem. Rengeteget láttam már játszani, képes megteremteni a különbséget akárki ellen. Amikor a Larvik edzője voltam, akkor is sokat játszottunk ellene, és néha azt éreztem, hogy hiába próbáljuk megállítani, előttünk jár egy lépéssel. Nagyon gyors, és képes minden belső pozícióban extra teljesítményre. Azt hiszem, ezzel kifejeztem, hogy mennyire elégedett vagyok az érkezésével” –
fogalmazott a Balaton-parti klub hivatalos honlapján a siófoki vezetőedző, Tor Odvar Moen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik