Szucsánszki: Mikor verjük meg a Győrt, ha nem most?

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 14:25
null
Legutóbb, az MK-döntőben a fehér mezes győriek örülhettek (Fotó: Mirkó István)
Csütörtök este játsszák a női kézilabda NB I döntőjének első mérkőzését. A Ferencváros a Győri ETO-t fogadja, a népligetiek bíznak a hazai pálya előnyében.

 

Az alapszakaszban a Győr hazai pályán 31–26-ra legyőzte a Ferencvárost, idegenben viszont az utolsó fordulóban 24–21-re a fővárosiak nyertek, igaz, gyakorlatilag tét nélküli mérkőzésen.

Azóta az ETO-nak már sikerült visszavágnia, a Magyar Kupa döntőjében 29–23-ra diadalmaskodott, kerete azonban továbbra is erősen foghíjas, ezt pedig a ferencvárosiak szeretnék kihasználni.
„Tényleg úgy vagyunk vele, mikor verjük meg a Győrt, ha nem most? – tette fel a kérdést Szucsánszki Zita, a Ferencváros csapatkapitánya. – Érezzük magunkban az erőt, látjuk a lehetőséget, de tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Rendkívül odafigyelve kell kézilabdáznunk, és végig higgadtnak maradnunk, miközben támadásban bátrak, védekezésben kemények vagyunk. Bízom benne, hogy szokás szerint félelmetes lesz a hangulat a csarnokban, ami minket is feldob.”

Katrine Lundét már nem sorolhatjuk a győri hiányzók közé, ám az idény végén Oroszországba szerződő norvég kapus a szülés után még koránt sincs csúcsformában.

„Élvezem az anyaságot – mondta a Nemzeti Sportnak Katrine Lunde. – Esténként idejében lefekszem, aztán ha a lányom felébreszt, megyek – vagy ha nagyon fáradt vagyok, a párom, Nikola felvált, szóval alszom eleget. Jó érzés újra a kapuban állni, és kezdem is visszanyerni a formámat. Az Érd ellen élveztem, hogy végre ismét meccset játszhatok, és nem is ment rosszul, jót is tett az önbizalmamnak, hogy nem felejtettem el védeni. Nem lesz könnyű dolgunk csütörtökön, de készen állunk – én is.”

A döntő az egyik fél második győzelméig tart, oldalunkon a finálé mindegyik mérkőzéséről élő, szöveges tudósítást olvashatnak.

NŐI KÉZILABDA NB I, A DÖNTŐ PROGRAMJA
1. MÉRKŐZÉS

2015. május 7. 18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC (tv: DunaWorld)
2. MÉRKŐZÉS
2015. május 14. 18.00: Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria (tv: DunaWorld)
3. MÉRKŐZÉS (HA SZÜKSÉGES)
2015. május 16. 16.00: Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria (tv: DunaWorld)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik