Női kézi KEK: a Fradit most már nem tudják meglepni a németek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.09. 15:18
„A védekezésemről inkább ne beszéljünk" – kezdte Szucsánszki Zita, amikor a HSG Blomberg-Lippe elleni, 34–25-re megnyert szombati mérkőzésről kérdeztük. De a szeme azért mosolygott, elvégre az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitányaként mégiscsak lőtt 11 gólt a Kupagyőztesek Európa Kupája negyeddöntőjének első felvonásán, szóval annyira talán nincs oka elkeseredni.

„Így van, végül is magabiztosan nyertünk, és ha nem is volt mindig tökéletes a játékunk, nyugodtan várhatjuk a visszavágót, ez a legfontosabb – vélte az irányító. – Akkor sem izgultam, amikor visszajöttek öt gólra a németek a második félidőben, utána szépen össze is szedtük magunkat, eldöntöttük a mérkőzést."

Ugyanakkor tanulsága a szombati összecsapásnak, hogy a németek 23 éves átlövőjére, az ugyancsak 11 gólt szerző Gisa Klaunigra azért jobban oda kell figyelniük a ferencvárosiaknak, többek közt a sokszor vele szemben védekező Szucsánszkinak is.

„Valóban meglepett minket, vagy hat-hétszer összehozta azokat a keresztbe meglőtt átlövésgólokat, amelyekre nem számítottunk – mondta Szucsánszki is. – Egyébként is voltak olykor gondjaink a védekezéssel, de például sáncolni nagyon nehéz volt a németek ellen, atletikusabbak, magasabbra ugranak, mint vártuk. De nagyon egyszerű a megoldás, a visszavágón idejében meg kell faultolnunk őket, hogy el se jussanak odáig, hogy felugranak, és akkor nem lesz baj. Azt gondolom, megismertük az ellenfelet, most már tudjuk, mire számítsunk, és az előnyünk is megnyugtató a visszavágó előtt."

Így aztán nemcsak a vasárnapi, blombergi összecsapásra, hanem annál messzebbre is tekinthet a Ferencváros, de aztán rögtön el is komorulhat a tekintet, merthogy gyakorlatilag eldőlt: a lehető legnehezebb ellenfél vár a nyilván továbbjutónak tekinthető zöld-fehérekre az áprilisi elődöntőben. A Fradi ágán szereplő dán FC Midtjylland ugyanis már az első mérkőzésen, idegenben 35–25-re nyert a lengyel MKS Selgros Lublin otthonában, ezzel ugyancsak négy közé kerül – hacsak valami katasztrófa be nem üt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik