Női kézi: a volt győri kapus igen jó ajánlatot kapott az Óvártól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.23. 13:09
A nyolcvanhármas remek győri női kézilabdás évfolyam kiemelkedő klasszisa az év játékosának éppen csütörtökön megválasztott Görbicz Anita, aki mellett szintén szép ívű pályát futott be a volt válogatott Petróczi Viktória. A lokálpatriotizmusáról is híres győri kapus, aki január elején a Mosonmagyaróvárba, egykori nevelőedzője, Róth Kálmán csapatába igazolt, kilenc évig az ETO játékosaként csiszolódott. Kétszer nyert bajnoki aranyat, négy európai kupadöntőre is benevezték, valamint két junior-vb-döntőt játszott.

„Nagyon szerettem Győrben védeni, ám az élet úgy hozta, hogy kipróbálhattam magam más magyar klubokban, majd külföldön is – mondta a Mosonmagyaróvár minap igazolt kapusa. – Kolozsváron nagyon hasznos öt idényt töltöttem, majd két éve a felvidéki Nagymihályba igazoltam. Ennyi elég is volt az idegenlégós életből, már nagyon vágytam haza. Tavaly nyáron már itthon voltam, és más, sporton kívüli elfoglaltság után néztem, ám januárban Róth Kálmántól, illetve a Mosonmagyaróvártól igen jó ajánlatot kaptam.”

Ennek a lényege, hogy Petróczi a csapat első számú kapusa lett, miután Szemerey Zsófi és Schneck Réka egyaránt súlyos, műtéttel járó térsérülést szenvedett. A helyükre Róth Kálmán már kinézte a győri Csapó Kyrát, sőt meg is állapodott az ETO vezetőivel és a játékossal, ám a Győr kapusai is sorra megsérültek – Csapó is.

„Megértettem az óváriak nehéz helyzetét, és nem tudtam, de nem is akartam nemet mondani régi mesteremnek és nevelőedzőmnek, akivel nagyszerű eredményeket értünk el annak idején az ETO-ban – folytatta Petróczi. – Abban maradtunk, hogy megpróbálok segíteni az idény végéig, aztán majd meglátjuk, lesz-e folytatás. A feladat nem hoz zavarba, az utóbbi években a román és a szlovák bajnokságban is hozzászoktam, hogy hatvan percig állok kapuban, vagyis a meccs elejétől a végéig. A formámat igyekszem javítani, valamint erősítem az izomzatomat. Remélem, elérjük célunkat, és benn maradunk az első osztályban.”

Ebben főszerepe lehet a 31 éves kapusnak, akire – edzője szerint – még legalább négy-öt jó év vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik