Mirko Alilovic: Évek óta erről ábrándoztunk

Vágólapra másolva!
2014.04.28. 10:44
null
Hosszú évek munkája után Kölnbe ért a Veszprém (Fotó: Czerkl Gábor)
Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata kettős győzelemmel búcsúztatta a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így története során először jutott el az elitliga új rendszerű, kölni négyes döntőjéig. Mirko Alilovic, a veszprémiek horvát kapusa szerint az eddigi eredményekkel mindenki elégedett lehet, de ez nem jelenti azt, hogy jól is laktak a folytatásra.

 

– Ennyire jó a Veszprém, vagy ennyire gyenge a Párizs?
– Nagyon jó a csapatunk.

ILICS GÓLKIRÁLY LEHET, STERBIK AZ ÁLLANDÓSÁG – ÉRDEKESSÉGEK
A THW Kiel, a Rhein-Neckar Löwen, a Hamburg, a Füchse Berlin (németek), a Barcelona, a Ciudad Real (spanyolok), a Csehovszkije Medvegyi (orosz), a Köbenhavn (dán) és a Kielce (lengyel) után az MKB-MVM Veszprém és a Flensburg a 10. és 11. csapat, amely eljutott a kölni final fourig az új rendszerű BL-lebonyolításban.
Az előző szezonhoz képest maradt a Barcelona (legutóbb 2.) és a Kiel (4.). Nyerni ebben a szisztémában a Kiel és a Barca mellett egyelőre csak a HSV volt képes.
Az idei négyes döntő résztvevői közül csupán a Flensburg nem csoportgyőztes, de a másik három csapathoz hasonlóan 17 pontot gyűjtött a főtábla első szakaszában.
Sterbik Árpád az egyetlen játékos, aki mindegyik final fouron ott lehetett, előbb a Ciudad Real (Atlético Madrid), majd a Barcelona kézilabdázójaként vehetett részt a kölni csúcseseményen.
A gólkirályi címre a szezon egyik legjobb igazolásaként számon tartott Momir Ilics pályázik a legjobb eséllyel: a góllövőlistát jelenleg Renato Vugrinec vezeti 95 góllal, ám a Metalurg Szkopje elvérzett a negyeddöntőben, Ilics pedig mindössze négy góllal marad el tőle. A még versenyben lévők közül Marko Vujin (THW Kiel) „lemaradása” ugyanakkor már 17, Kiril Lazarové (Barcelona) pedig 24 gól Vugrinechez képest.

– Ön pedig újra, sokadszor kiemelkedően védett.
– Erre mit mondjak? Ez csapatjáték, egyedül nulla lennék.

– Hallotta meccs közben, hogy az önt kórusban éljenző szurkolók a végén már Kölnt is emlegették?
– Minden idegszálammal a játékra figyeltem, de ötezer néző hangorkánját nem lehet nem hallani. Köln? Évek óta erről ábrándoztunk, meg persze tettünk is érte éppen eleget. Természetesen szurkolóink is erről álmodtak, így most mindenki maximálisan elégedett.

– Maximálisan?

– Úgy értem, hogy eddig. Mert a legfontosabb, legizgalmasabb meccsek Kölnben következnek. Edzőnk azt mondta, az első célunkat elértük, bejutottunk, de még nem lehetünk jóllakottak.

– Egyetért, hogy az idény végéhez közeledve ugrásszerűen javul a csapat formája?
– Egyetértek. Eddig sem játszottunk rosszul, ezért az ugrásszerű helyett inkább azt mondom, fokozatosan javul. Képesek vagyunk hatvan percig azonos iramban, végig összpontosítva játszani, a cseréink is sokat tesznek hozzá a sikerekhez.

– Mit gondol a Párizs elleni párharc horvát–horvát különmeccseiről?
– Az én szemszögemből egész jó az eredmény, a visszavágón Jakov Gojun nem lőtt gólt, Marko Kopljartól egyet és Igor Voritól is csak hármat kaptam. Nálunk viszont Renato Sulic nyolcat lőtt.

– Milyen taktikai elemen lehet még javítani?
– Sosem lehet minden tökéletes. A védekezésünk szerintem európai szintű, ezt meg kell tartani. A lerohanásaink gyorsak, eredményesek, de a felállt védőfallal szembeni figurákat nem lehet eleget gyakorolni.

SULIC A HÉT CSAPATÁBAN, HETESBŐL JÖTT A HÉT GÓLJA

Ismét van veszprémi játékos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája heti álomcsapatában: az elődöntőbe jutó együttes játékosai közül ezúttal Renato Sulic teljesítményét ismerték el. A hét védései között újra kiemelték Mirko Alilovicot, akinek ziccerhárítása a harmadik legjobb mozdulat volt a negyeddöntő visszavágóin, a kategória „győztese” Andrea Palicka, a THW Kiel hálóőre lett.

Érdekesség, hogy a hét góljának egy hetest választottak, amely a tétje miatt kapott kiemelt figyelmet: Anders Eggert, ha hibázott volna, alighanem kiesik a Flensburg a Vardar Szkopjével szemben, ám tíz másodperccel a meccs vége előtt értékesített büntetője továbbjutást ért a németek csapatnak.

A HÉT ÁLOMCSAPATA

Sterbik Árpád (Barcelona) – Dominik Klein (THW Kiel), Szerhij Harbok (Rhein-Neckar Löwen), Nikola Karabatic (Barcelona), Renato Sulic (MKB-MVM Veszprém), Renato Vugrinec (Metalurg Szkopje), Matjaz Brumen (Vardar Szkopje)
A legszebb jeleneteket itt nézheti meg a legjobbaktól! A hét védéseit itt, a hét góljait pedig itt tekintheti meg!

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
PSG (francia)–MKB-MVM VESZPRÉM
26–2826–31
52–59
RN Löwen (német)–Barcelona (spanyol)38–31
24–31
62–62, i. sz. t. g.
Metalurg Szkopje (macedón)–THW Kiel (német)21–31
26–34
47–65
Flensburg (német)–Vardar Szkopje (macedón)24–22
25–27
49–49, i. sz. t. g.
A FINAL FOUR MEZŐNYE
Barcelona (spanyol), Flensburg (német), MKB-MVM Veszprém, THW Kiel (német)
Az elődöntő sorsolását kedden 11.30 órától tartják Bécsben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik