Női kézi: a Krim költségvetése harmadával csökkenhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 18:44
Bár anyagi gondokkal küzd a Győri ETO-val közös Bajnokok Ligája középdöntős csoportban szereplő Krim Ljubljana női kézilabdacsapata, nem dobja be a törülközőt, a klubnál elmondták, rövidesen rendezik az elmaradt béreket, jövőre pedig a jelenleginél 30-35 százalékkal kisebb költségvetéssel próbálnak meg ottmaradni az európai elitben.

„Minden játékost kifizettünk a múltban, és biztosíthatok mindenkit, ez így lesz a jövőben is. A jelenlegi elmaradásainkat tíz nap múlva, vagy talán még hamarabb rendezzük. A legtöbb játékos megértette és elfogadta a helyzetet, voltak, akik nem, pedig mindent megtettünk, hogy meggyőzzük őket. Sajnáljuk, hogy elváltak az útjaink, a legjobbakat kívánjuk nekik" – mondta Goran Dujic, a Krim igazgatója, utalva Carmen Martín, Linnea Torstensson és Patrizia Vizitiu közelmúltbeli távozására.

A klub éppen harmincéves fennállását ünnepli idén, szép ajándék lenne, ha messze jutnának a legrangosabb európai kupasorozatban, de a fenti nehézségek valamint az ellenfelek (a Győrön kívül még a Larvikkal és a Buducsnoszttal vannak közös csoportban) ismeretében nem lesz könnyű dolguk. Jövőre 30-35 százalékkal kisebb költségvetéssel számolnak:

„Reméljük, hogy még így is nagyon versenyképesek tudunk maradni Nem történik katasztrófa, az élet megy tovább" – ígérte Dujic, hozzátéve, hogy több fiatalnak is lehetőséget akarnak adni, valamint a régióból érkező játékosokat részesítenék előnyben, és kevésbé a skandináv vonalat.

Nagy kérdés, kik fognak még távozni Ljubljanából, Andrea Penezic és Barbara Lazovic iránt élénken érdeklődik a Vardar Szkopje. A már távozó hármasból Torstensson (Viborg) után Vizitiu is talált magának új csapatot a CSM Bucuresti személyében (fél plusz két évre írt alá), míg Carmen Martínt szívesen látná az újra nagy csapatot építő Buducsnoszt Podgorica.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik