A Buxtehude nyert, így a DVSC lemaradt a főtábláról

Vágólapra másolva!
2011.09.18. 16:20
null
A végén sajnos a Buxtehude ünnepelhetett... (Fotó: Imago, archív)
A német Buxtehude 30–26-os győzelmet aratott a DVSC felett a női kézilabda Bajnokok Ligája lengyelországi selejtezőcsoportjának döntőjében, így feljutott a BL-főtáblára – a vesztes debreceniek a KEK-ben folytathatják.

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutás volt a (nem kis) tét a DVSC–Buxtehude „csoportdöntőn”, és ez eleinte a német csapatot bénította. A Buxtehude nem tudott mit kezdeni a debreceni védekezéssel az első percekben, három hajdúsági gól után jött az első német találat.

A Buxtehude a 10. percre feljött 4–3-ra, de mielőtt belelendült volna, rögtön kapott kettőt Csáki Viktóriától. 6–5-ös magyar vezetésnél a németek kapust cseréltek, Antje Lenz állt Jana Krause helyére.

A Buxtehude először 7–7 után szerzett vezetést, Köstner Vilmos erre időkéréssel reagált. A németek tartották minimális előnyüket, a Loki Kazai Anita révén kapaszkodott. A támadásban visszaeső Debrecen 10–14-nél került jelentősebb hátrányba, de a félidő végén Sopronyi Anett átlövéseivel és Hornyák góljával közelebb jött. A félidőben magyar szempontból 13–16 volt az állás – a Buxtehude a 20. és 25. perc közötti debreceni zárlatot kihasználva kovácsolt előnyt.

A folytatás értékesített német hetessel kezdődött, és négy DVSC-góllal folytatódott – 17–17 után a vezetést sajnos nem sikerült átvenni, de a Loki tapadt a Buxtehudéra. A kocka a 38. percben fordult, amikor előbb Hornyák, aztán Csáki köszönt be, vezetett a Debrecen! A 45. percre kiegyenlített a Buxtehude, a csapatok fej fej mellett haladtak a hajráig.

Az utolsó öt perc kezdetén egygólos német előny volt az eredményjelzőn (25–26), és Köstner Vilmos ugyan megint időt kért, a Buxtehude növelte előnyét. Dakos szépített, Hornyák egyenlíthetett volna, de csak a kapusig jutott – cserébe egy labdavesztés után a németek belőtték a 28. góljukat. Krause a német kapuban nagyon fontos védéseket mutatott be, majd 26–29-nél elment a meccs, miközben a debreceniek a játékvezetői ítéletekkel finoman fogalmazva sem értettek egyet – végül Jessica Oldenburg állította be a 26–30-as végeredményt, ezzel a Buxtehude nyert és az élen végzett a glogówi selejtezőcsoportban, ez pedig BL-főtáblát ért. A Debrecen a KEK 3. fordulójában folytathatja.

NŐI KÉZILABDA BL, SELEJTEZŐ
VASÁRNAP
Döntő
DVSC-Fórum–Buxtehude (német) 26–30 (13–16)
Glogów, 150 néző. V: Guseva, Vartanjans (oroszok)
DVSC: TRIFFA – CSÁKI 6, SOPRONYI 9 (2), HORNYÁK 5 (1), DAKOS 3, Szűcs, KAZAI 3. Cs: Király (kapus), Léránt, Karalyos, Karnik, Kudor. Edző: Köstner Vilmos
BUXTEHUDE: Lenz – Klein 6, Techert 5, Bülau 5, Fischer 3, Lamein 3 (1), Langkeit 3, Hayn 2. Cs: Krause (kapus), Namat,, Melbeck 2 (2), Lutz, Oldenburg 1, Stapelfeldt, Prior. Edző: Dirk Leun
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Kijátszottuk magunkból a maximumot, sajnálom, hogy ezt az óriási csatát három orbitális bírói tévedés döntötte el.
A 3. helyért:
Lubin (lengyel)–Gil Eanes-Lagos (portugál) 40–25 (26–7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik