Lunde: Mindenünk megvan a BL-győzelemhez

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 14:37
null
Viborg-mezben Katrine Lunde Haraldsen két éve, a Győr ellen már átélt BL-sikert, most már magyarul magyaráz
A Zvezda Zvenyigorod elleni mérkőzésen kivívhatja a középdöntőbe jutást a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája D-csoportjában. A zöld-fehérek az elmúlt időszakban bombaformában kézilabdáztak, a csapat olimpiai bajnok kapusa, Katrine Lunde Haraldsen szerint minden adott a végső sikerhez. Ő már csak tudja: a Viborggal megérezhette a BL-győzelem ízét.

– Egyre jobban megy a védés, a Podravka ellen a legutóbbi Bajnokok Ligája-meccsen parádézott.
– Én is úgy érzem, egyre inkább belelendülök, és mondanom sem kell, mennyire örülök neki. Kellett kis idő, mire belerázódtam, míg tapasztalatot szereztem arról, mire hogyan reagálnak társaim.

– Korábban éppen kommunikációs hibákra utalt.
– Most már sokkal könnyebb, hogy bizonyos szavakat magyarul tudok, illetve a lányok is több angol és német szót megértenek. A legnagyobb segítségem Pálinger Katalin, aki sokszor fordít nekem, persze a meccs hevében erre nincs idő, olyankor felváltva angolul és magyarul kiabálok.

– Nyert már BL-t a Viborggal, pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy egy csapat sikerrel zárja a legrangosabb európai kupasorozatot. Mi a legfontosabb ismérve a végső győztesnek?
– A nagyszerű védelem a kulcs.

– Milyennek találja a Győr védelmét? De kérdezhetem úgy is, hogy minden megvan az együttesben, ami a BL-győzelemhez kell?
– Mindenképp. Remek védekező játékosaink vannak, és egyre nagyobb köztünk az összhang. De a végső sikerhez a mérkőzéseken végig maximálisan kell összpontosítanunk, no meg kiváló csapatszellem is szükséges – de ezzel nem lehet gond, nekem is sikerült beilleszkednem, bármikor számíthatok társaimra.

– A BL-győzelemhez már szombaton közelebb kerülhetnek. Ha nyernek, biztosan középdöntőbe jutnak. Ez teher, vagy inkább feldobja a csapatot?
– Nem érzem, hogy túl nagy lenne rajtunk a nyomás. Jobb csapat a miénk, amit meg kell mutatnunk. Lendületben, jó formában vagyunk, hazai pályán játszunk, nem lehet gond.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

A SÉRÜLÉSEKTŐL SÚJTOTT DVSC A HYPO ELLEN KÉSZÜL

A Lipcse elleni hazai vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe került a DVSC-Korvex a Bajnokok Ligája B-csoportjában, ám a Hypo vagy az Itxako elleni bravúrral a KEK-indulást érő harmadik helyre még odaérhet. Eddig is rengeteg hiányzó nehezítette meg a Loki helyzetét, ráadásul Juhász Gabriella is megbetegedett, és el sem utazott Bécsbe. Ennél is nagyobb fejfájást okoz annak kiderítése, miként lehetséges, hogy sokáig megy a szekér egy-egy mérkőzésen, utána pedig érthetetlen hibák sorozata gátolja meg a csapatot a jó eredmény elérésében.

 

„Mostanában mindig akad tíz-tizenkét perc a meccseken, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogyan szeretnénk. Nem tudunk gólt lőni, nem használjuk ki a lehetőségeinket, a hullámvölgyek pedig rányomják bélyegüket a játékunkra – mondta Bulath Anita, a Debrecen irányítója a Nemzeti Sportnak. – Sokat beszéltünk már arról, mi lehet ennek az oka – leginkább a fáradtság és a belőle adódó figyelmetlenség állhat a háttérben. Több meccset játszunk egy héten, mint korábban, kevesen is vagyunk, rendre kidől valaki a sorból, nincs annyi cserénk, hogy megfelelően forgassuk a csapatot. A Hypo elleni meccsre igyekszünk mentálisan jobban felkészülni, és meghosszabbítani az idejét a megfelelő összpontosításnak, hogy ne kapkodjunk, ne szórjuk el a helyzeteinket. Szerdán az Érd ellen már úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, és a hangulatunk is jobb, mint a Lipcse elleni kudarc után."

 

Bulath saját formájára is kitért, szerinte ő sem nyújtja huzamosan azt, amire képes, a csapat hullámzása őt is rendre magával sodorja: „a BL-meccseken valahogy nem tudom azt a formát hozni, mint a hazai bajnokságban. A Hypo ellen megpróbálom összekapni magam, és úgy játszani, hogy húzzam a csapatot, ne pedig hátrányára legyek."

 NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, A PROGRAM
D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Győri Audi ETO KC–Zvezda Zvenyigorod (orosz) 17.25 (Tv: Viasat3)
Krim Ljubljana (szlovén)–Podravka Koprivnica (horvát) 18.15
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Hypo NÖ (osztrák)–DVSC-Korvex 20.15 (Tv: Viasat3)
NOVEMBER 14.
 
HC Leipzig (német)–Itxako Navarra (spanyol) 15.00
A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Győri Audi ETO 4 3 
1 124–110   6
2. Krim Ljubljana (szlovén)
4 3  1 134–124  6
3. Zvenyigorod (orosz)
4 2  2 120–123  4
4. Podravka Koprivnica (horvát)
4
4 105–126  0
 A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Itxako Navarra (spanyol)
4 3  1 108–  91   6
2. Leipzig (német)
4 3  1   98–  95  6
3. Hypo (osztrák)
4 1  3   89–  98  2
4. DVSC-Korvex 4 1  3   93–104  2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik