A Veszprém negyeddöntős ellenfelére vár

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 09:34
null
Pérez Carlos játéka és gólerőssége a mai napig meghatározó Veszprémben (Fotó: Mirkó István, NS-archív)
A hét végén befejeződött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, és kialakult az elődöntőbe jutásért küzdő nyolc csapat mezőnye. A továbbjutottakat kedden Bécsben két kalapból párokba sorsolják. A magyar bajnoki címvédő MKB Veszprémnél is izgatottan várják: ki ellen kell csatába menni a négy közé jutásért.

A nyolcaddöntők párharcai igazolták, hogy a csoportküzdelmekben kialakult végeredmények hűen tükrözték az erőviszonyokat: a nyolc közé sem harmadik, sem negyedik helyezett nem került. A veszprémiek továbbjutásuk után azt mondták, nem álmodnak a második kalap egyik csapatáról sem, mert valamennyinek az erényeivel tisztában vannak.

Mocsai Lajos edző a keddi sorsolás előtt rövid értékelést is mondott a két német gárdáról, valamint az orosz bajnokról és a válogatott Nagy László katalán együtteséről. A rohanós erőkézilabdát játszó, korábbi sérültjeivel kiegészülő RN Löwennel a csoportküzdelmekben már megmérkőzött a Veszprém, és ebben az évadban az egyetlen vereségét éppen a mannheimiektől szenvedte el.

A BL NEGYEDDÖNTŐS MEZŐNYE
1. kalap (a korábbi csoportgyőztesek): Montpellier (francia), MKB Veszprém, Ciudad Real (spanyol), Kiel (német)
2. kalap (a korábbi csoportmásodikok): Medvegyi (orosz), Löwen (német), Hamburg (német), Barcelona (spanyol)

Az európai élmezőny talán leggazdagabb csapata, a Bundesligában élen álló Hamburg olimpiai és világbajnok francia, valamint vb-döntős horvát és lengyel klasszisokkal áll fel, s dán, svéd és német válogatott játékosai is mindent tudnak a játékról. A spanyol bajnoki címről az idén már hiába álmodó – igaz, két hete spanyol Király-kupát nyerő – Barcelona a végső BL-győzelemmel szeretné kárpótolni szurkolóit és szponzorait, akik el is várják a kiemelkedő eredményt a legendás csapattól, a Veszprém hajdani mumusától.

A csehovi medvék szinte valamennyien orosz válogatottak, a Pick-Szeged tudna többet mondani kivételes erejükről és fantasztikus harci szellemükről (a csoportjukban Szegeden döntetlenül végeztek, s ez óriási Pick-bravúr volt, majd Csehovban simán nyert a házigazda).

„A kínálat fantasztikus, hiszen már csak a világ legjobb nyolc klubcsapata áll. Közülük hárommal, a korábbi csoportgyőztesekkel nem találkozhatunk, vagyis marad a Barcelona, a Hamburg, a Löwen és a Csehov – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Pérez Carlos, a veszprémiek kiválósága. – Valamennyinek hatalmas a tudása és a rutinja, egyikről sem tudnám azt mondani, hogy vele szemben kisebb vagy nagyobb az esélyünk."

Az átlövő arra a felvetésre, hogy akad, aki az oroszokkal találkozna szívesebben, azt felelte: „láttam a Csehov játékát, és igen jó benyomásokat szereztem róla. Erős csapat, és az eddigi sikerei tovább bátorítják. Erre van is oka, mert amelyik gárda kettős győzelemmel jut túl a spanyol Leónon a nyolcaddöntőben, azt nem szabad félvállról venni."

A PÉREZ CARLOSSZAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik