Zárt körben vettek végső búcsút társai Veszprémben Marian Cozmától

SIMON JÓZSEF/DONÁT TAMÁS/NSO/MTISIMON JÓZSEF/DONÁT TAMÁS/NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2009.02.10. 16:29
A Veszprém Aréna zárt előcsarnokában vettek búcsút Marian Cozmától, az MKB Veszprém kézilabdacsapata és a román válogatott játékosától kedden a sportklub és a város vezetői, valamint a sportoló csapattársai. A játékosok egy-egy szál virágot helyeztek vasárnap meggyilkolt csapattársuk koporsójára.
KATTINTSON A FOTÓRA A BÚCSÚZTATÓ KÉPEINEK MEGTEKINTÉSÉHEZ!
Fotó: M. Németh Péter
KATTINTSON A FOTÓRA A BÚCSÚZTATÓ KÉPEINEK MEGTEKINTÉSÉHEZ!
KATTINTSON A FOTÓRA A BÚCSÚZTATÓ KÉPEINEK MEGTEKINTÉSÉHEZ!
Fotó: M. Németh Péter
KATTINTSON A FOTÓRA A BÚCSÚZTATÓ KÉPEINEK MEGTEKINTÉSÉHEZ!


A vasárnap meggyilkolt veszprémi beállóstól, Marian Cozmától kedden végső búcsút vettek csapattársai és a klub vezetői, majd a játékos holttestét Szeged érintésével Bukarestbe szállították. A súlyosan megsebesült Zsarko Sesum és Ivan Pesics állapota javult, őket továbbra is a veszprémi kórházban ápolják.

Kedd reggel a veszprémi városházára volt hivatalos Petre Cozma, a meggyilkolt Marian Cozma édesapja és Ireny Comaroschi, a Román Köztársaság budapesti nagykövete.

Veszprém vezetői itt rendkívüli közgyűlésen egyhangúlag elfogadták Debreczenyi János polgármester javaslatát, így Marian Cozma posztumusz megkapta a város tiszteletbeli polgára címet.

A gyászolók útja innen a Veszprém Arénához vezetett, ahol a családtagok, a játékosok és a vezetők vettek végső búcsút – érthető módon a nyilvánosság kizárása mellett – a kitűnő sportolótól.

Az arénából román rendszámú, fekete autó gördült ki a benne elhelyezett koporsóval, amelyet beborítottak a virágok.

Az autót a sportoló édesapja és egyik lánytestvére kísérte. A gyászoló menetben haladt a Román Köztársaság budapesti nagykövete, Debreczenyi János, Veszprém polgármestere, Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém KC társadalmi elnöke, Magyarádi Péter gazdasági elnök és Mocsai Lajos, a csapat vezetőedzője.

A gyászmenet tisztelők sorfala közt haladt a parkolóhoz, ahonnan azután elindult az autókonvoj Romániába. Marian Cozma játékostársai nem jöttek ki a sportcsarnokból.

Az Aréna előtti térséget égő mécsesek és virágok borítják.

Az autókonvoj Szegeden is megállt, az ottani kézilabdaklub vezetői, játékosai és szurkolói is kifejezték tiszteletüket és gyászukat a sportoló koporsójánál. A koporsót Veszprémből Bukarestbe szállító menet rendőri felvezetéssel érkezett a Tisza-parti városba, majd továbbhajtott Románia felé.

Az Aréna mellett a gyertyák és mécsesek tovább égtek, a pénztárnál pedig sor állt a vasárnapi meccsjegyekért.

A TRÉNER EMLÉKTORNÁT KEZDEMÉNYEZ

„Kezdeményezni fogom, hogy a jövőben évente rendezzünk nemzetközi tornát Marian emlékére, s erre román, szerb és horvát csapatokat hívjunk meg. Ezzel méltón emlékezhetünk a brutálisan megölt játékosra” – nyilatkozta Mocsai Lajos, a Veszprém szakvezetője.

VISSZAVONULTATJÁK COZMA MEZÉT

Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata visszavonultatja a vasárnap hajnalban meggyilkolt Marian Cozma mezszámát.
Ez azt jelenti, hogy soha senki sem játszhat 8-asban a veszprémi együttesben.

Hajnal Csaba, a klub ügyvezető igazgatója elmondta: most mindenkinek mielőbb össze kell szednie magát a sokkból, mert vasárnap fontos Bajnokok Ligája-mérkőzés következik.

„Még minden annyira felfoghatatlan. Most vitték el Cozma holttestét a Veszprém Arénától. Az biztos, hogy visszavonultatjuk a mezt és az is, hogy rendezünk majd emlékmérkőzést” – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik