Mocsai: nem biztos, hogy szerencsés lenne a BL-meccs halasztása

Vágólapra másolva!
2009.02.09. 07:49
Ahogy arról már beszámoltunk, két gyanúsítottat is őrizetbe vett a rendőrség Marian Cozma meggyilkolásának ügyében, míg egy harmadik személyt nagy erőkkel keresnek. Mindeközben Mocsai Lajos, a veszprémiek szakvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta, nem biztos, hogy szerencsés lenne a vasárnapi Ademar León elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés elhalasztása.
Mocsai Lajos magyaráz, a háttérben jobbra Marian Cozma ül a kispadon
Fotó: Mirkó István
Mocsai Lajos magyaráz, a háttérben jobbra Marian Cozma ül a kispadon
Mocsai Lajos magyaráz, a háttérben jobbra Marian Cozma ül a kispadon
Fotó: Mirkó István
Mocsai Lajos magyaráz, a háttérben jobbra Marian Cozma ül a kispadon

Az osztrák rendőrök még vasárnap elfogták Raffael Sándort, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottját – közölte Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap este az MTI-vel.

Azóta Bencze József országos rendőrfőkapitány bejelentette, hogy egy másik, budapesti illetőségű gyanúsítottat is előállítottak, míg egy harmadik személy, Sztojka Iván ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Mocsai Lajos, a veszprémiek edzője ma reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában már a csapat előtt álló feladatokról is beszélt, elmondta, kemény fizikai munkával próbálják feldolgozni a történteket.

„Férfiakról lévén szó, kemény fizikai munkával próbáljuk túltenni magunkat ezen a szörnyű tragédián, de ha a fiúknak szüksége lesz rá, természetesen sportpszichológus segítségét is igénybe fogjuk venni” – mondta Mocsai Lajos, aki a hétvégén esedékes, spanyol Ademar León elleni BL-meccsről is beszélt.

„Nem biztos, hogy szerencsés lenne a találkozó elhalasztása, ugyanis három héten belül mindenképp be kellene pótolnunk, és nem egyszerű megtalálni azt az időpontot, amikor a pótlásra sor kerülhetne, Nem beszélve arról, hogy már rengeteg jegy elfogyott elővételben a mérkőzésre” – fogalmazott Mocsai Lajos.

A szakember hozzátette, hogy minden szempontot mérlegelnek, és hamarosan meghozzák döntésüket, hogy kérik-e a találkozó elhalasztását. A spanyol csapat már jelezte, nincs ellenére a halasztás.

Mocsai Lajos a játékoskerettel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott, de a hírek szerint felmerült, hogy a Bajnokok Ligája keddi pótnevezéséig a Barcelonában kölcsönben játszó Putics Barna, a Tatabányára kölcsönadott Liszkai Szilveszter és az előzetes tervek szerint nyáron érkező Fazekas Nándor is csatlakozik a veszprémiekhez.

Rácz Jenő, a Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház főigazgatója elmondta, hogy a két kórházban ápolt játékos közül a horvát Ivan Pesic reggelre belázasodott, de ez természetes azután, hogy tegnap kivették az egyik veséjét. A Marian Cozmához hasonlóan késelés áldozatává váló kapust ma délelőtt ébresztik fel az altatásból. Állapota kielégítő.

Az arcsérülést szenvedő Zsarko Sesumra kisebb korrekciós műtét vár, de a főigazgató szerint az ő kórházi ápolása napokban mérhető. A hírek szerint felgyógyulása után mindkét játékos folytathatja a kézilabdát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik