Következik a második erőpróba az életveszélyes dánok ellen

Vágólapra másolva!
2008.12.05. 15:20
Második mérkőzésén lép pályára a magyar női kézilabda-válogatott ma este a macedóniai Európa-bajnokságon. Imre Vilmosnak az első fordulóban Romániától vereséget (21–27) szenvedő válogatottja a második körben Dániával mérkőzik, és az északiak elleni csata módfelett nehéznek ígérkezik, hiszen első mérkőzése alapján úgy tűnt, Jan Pytlick alakulata remek formában van, míg a mieink tompán kezdték a kontinensviadalt.
A dánok elleni meccs nagy kérdése, hogy teljesít a csapat a kritikus pillanatokban
Fotó: Reuters
A dánok elleni meccs nagy kérdése, hogy teljesít a csapat a kritikus pillanatokban
A dánok elleni meccs nagy kérdése, hogy teljesít a csapat a kritikus pillanatokban
Fotó: Reuters
A dánok elleni meccs nagy kérdése, hogy teljesít a csapat a kritikus pillanatokban

Pénteken este biztosan nem léphet pályára a magyar csapat egyik kulcsjátékosa, Vérten Orsolya, aki a kontinensviadalt talán a legjobb formában várta a hölgyek közül. A nemrég az év játékosának választott balszélső a románok ellen bokasérülést szenvedett (részlegesen beszakadt az egyik bokaszalagja), így a hátralévő két csoportmeccsen már biztosan nem játszik.

Vértenhez hasonlóan kihagyta a csütörtöki edzést Balogh Barbara, a válogatott Eb-újonc beállósa. A fiatal játékos belázasodott, ezért nem vehetett részt a gyakorláson, amelyet követően a válogatott tagjai a feszültséget oldandó a népszerű Activity társasjátékkal szórakoztatták magukat.

NŐI KÉZILABDA EB


Program, eredmények, a magyar keret, történelem, szavazás – minden egy helyen!
A péntek esti mérkőzést remélhetőleg követi majd néhány, a társasjáték önfeledt perceihez hasonló pillanat, ám az biztosnak látszik, hogy a mérkőzést nem a vidámság fogja jellemezni. Jan Pytlick együttese ugyanis az első fordulóban a franciák ellen jó játékkal és minimális győzelemmel (24–23) tért vissza az elitbe, miután a legutóbbi világbajnokságra és olimpiára nem jutott ki.

Jan Pytlick új alapokra helyezte együttesét, és a korábban éveken át veretlen ifjúsági válogatottból is meghívott néhány embert. A fiatal és a rutinos játékosok elegye alkotta csapat a franciák ellen a második félidőben megfordította a meccset, és szoros végjáték után meg is szerezte a két pontot.

A gallok ellen a legjobban Gitte Aaen teljesített, aki hibátlan volt a szélről (7 gól), a felállt fal elleni játékban pedig Rikke Skov volt a legeredményesebb (5 gól), de a dán csapat győzelméhez kellett a kapuban bravúrokat bemutató cserekapus, Christina Pedersen parádés védése is. Jan Pytlick ugyan már jelezte, hogy a magyarok elleni meccsen is Karin Mortensen kezd a kapuban, ám a dán keret erősségét jól jelzi a padról beszállók hatékony játéka.

Imre Vilmos együttesének a nehézségek ellenére javítania kell a románok ellen nyújtott játékán, de Pálinger Katalin szerint a csapat túltette magát a kék-sárgák elleni vereségen. „A dánok elleni meccsen már nem kell foglalkoznunk vele, mi történt korábban, azzal az elszánt akarattal kell pályára lépnünk, hogy mindent megteszünk a győzelemért” – mondta a kapus a kontinenstorna hivatalos honlapjának.

Pálinger szerint a csapat a francia meccshez hasonlóan kemény összecsapás elé néz, de bízik a jobb folytatásban. „Remélem, fel tudjuk venni a dánok ritmusát, és ma sokkal jobban fogunk játszani” – nyilatkozta a hálóőr. Mi csak annyit tennénk hozzá: úgy legyen!

VÁLOGATOTTUNK DÁNIA ELLENI MÉRKŐZÉSÉT ÖN IS FIGYELEMMEL KÍSÉRHETI 20.15-TŐL ÉLŐ ONLINE-KÖZVETÍTÉSÜNKBEN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik