Már az elején elveszítette a Celje elleni mérkőzést a Szeged

Vágólapra másolva!
2008.02.10. 18:53
Főleg a mérkőzés elején nyújtott gyenge támadójátékának köszönhetően a Pick-Szeged vereséget szenvedett a PL Celje otthonában a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájának középdöntőjében. A 35-30-as hazai sikert hozó találkozón igazságos végeredmény született.

Kissé idegesen kezdett a Szeged, az első találatát kétgólos hazai vezetés után szerezte a magyar csapat. Daniel Andjelkovic járt túl a hazai kapus, Gorazd Skof eszén.

Sajnos azonban a folytatásban is a szlovének akarata érvényesült: Eduard Koksarov lefordulásból szerzett találatát követően már 5-1-re ment a Celje.

Milorad Krivokapics rövid felsőbe csapódó bombája ugyan szépségdíjas lövés volt, ám a kellő lendületet ez sem adta meg a Picknek. Sőt!

A Celje az első félidő derekára érve tökéletes kontratámadásainak köszönhetően 11-4-re elhúzott (a tizenegyedik találatot Koksarov szerezte), Krivokapics hetese csak ezután törte meg a hosszú perceken át tartó magyar gólcsendet.

Vladan Matics, a szegediek edzője időkéréssel próbálta meg frissíteni és "okosítani" csapatát, ám a rövid pauza után mindössze csak a hátrány befagyasztására, mintsem csökkentésére volt képes a Pick.

Az első félidő végén már a kulcsjátékosait is pihentetni tudta Slavko Ivezic vezetőedző, csapata a Celje így is négygólos előnnyel (18-14) várhatta a második játékrészt.

A szünet után kissé motiváltabban lendült játékba a magyar együttes. Már az első játékrész végén lelkesen küzdő Bendó Csaba márkőzésen szerzett negyedik góljával 21-18-ra is feljött a Szeged - pedig volt, hogy emberhátrányban kellett játszania.

Ebben az időszakban támadásban már nem volt probléma a Szeged játékával, ám a védekezés csak nem akart összeállni.

Bő tíz perccel a vége előtt kétgólra (27-25) még feljött a Szeged, ezzel azonban elhasználta összes energiáját - végül a meccs elején összeszedett tetemes hátrány végzetesnek bizonyult.

Az utolsó percekben már csak a különbség volt a kérdés. Végül a csoportkört százszázalékos teljesítménnyel záró Pick 35-30-as vereséget Szenvedett a Celje otthonában.

BAJNOKOK LIGÁJA

KÖZÉPDÖNTŐ
Celje PL (szlovén)-Pick-Szeged 35–30 (18–14)
Celje, 5000 néző. V: Lemme, Ulrich (németek)
Az eredmény alakulása: 8. p.: 5–1. 16. p.: 11–4. 26. p.: 16–11. 33. p.: 19–17. 45. p.: 27–25. 56. p.: 33–27.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3
Celje: SKOF – GAJIC 6, Kos 3, KOKSAROV 8 (1), TERZICS 4, Kozlina 3, Spiler 3, Csere: Rezar (kapus), Gorensek 2, TRIVUNDZA 4, Sztojanovics 2, Gregorc
Pick: Puljezevics, GHIONEA 7, Krivokapics 6 (3), ANDJELKOVICS 3, Djurkovics, Petrea 1, Zvizej 1, Csere: Marjanac (kapus), OSZMAJICS 6, Herbert, VADKERTI 3, Bendó 3, Bajusz
MESTERMÉRLEG
Slavko Ivezic, a Celje edzője: Igyekeztünk jól felkészülni a magyar bajnok taktikájából. Az elején sikerült meglepnünk a Szegedet, és szurkolóink segítségével végig uraltuk a meccset.
Vladan Matics, a Szeged edzője: Gyenge rajtunk miatt az első félidő közepéig jelentős hátrányba kerültünk. A vesztett állásból próbáltunk felzárkózni, azonban a kiállítások miatt nem tudtunk egyenlíteni. Harminc góllal akár nyerhettünk is volna, ám gyengén védekeztünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik