Otthon nyert a Győr a Békéscsaba ellen, Kiskunhalason a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2007.10.06. 21:35
A női élvonalbeli kézilabda-bajnokság alapszakaszában a bajnoki címvédő Ferencváros hat góllal nyert Kiskunhalason, míg az ezüstérmes Győr hazai pályán tizenhárom góllal bizonyult jobbnak a Békéscsabánál.
Görbicz Anita kilenc gólt szerzett, pedig az első félidőt lényegében a kispadon töltötte
Czagány Balázs (archív)
Görbicz Anita kilenc gólt szerzett, pedig az első félidőt lényegében a kispadon töltötte
Görbicz Anita kilenc gólt szerzett, pedig az első félidőt lényegében a kispadon töltötte
Czagány Balázs (archív)
Görbicz Anita kilenc gólt szerzett, pedig az első félidőt lényegében a kispadon töltötte

Szavazás

Melyik csapat nyeri a női kézilabda-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Győrben, ahol a hatodik forduló mérkőzését játszották, Görbicz Anita az első 24 percben csak büntető dobások elvégzésére lépett pályára. A csabaiak taktikája a labda járatása, megbecsülése volt, és ez egy jó ideig sikerült is.

Az ETO sokkal nagyobb ritmusban, de kapkodva játszott, helyzeteiket kihagyták, rongálták a kapufát, fordulás után már nagyobb gondot fordítottak a helyzetek kihasználására és ez az eredményben is megmutatkozott.
A szünetben még csak öt gól volt a két csapat közötti különbség, de a második felvonás első tíz percében az esélyesebb házigazdák állva hagyták vendégeiket.

A Győr továbbra is száz százalékos a bajnokságban, a hetedik mérkőzésüket nyerték meg a Rába-partiak. A Békéscsaba negyedik vereségét szenvedte el.

Kiskunhalason, ahol a kilencedik fordulóból előrehozott mérkőzésen lépett pályára a címvédő, az első negyed órában még szoros volt a mérkőzés, de aztán beindult a vendéghenger. A népligetiek 10-1-s részeredményt produkáltak, így a szünetben már nyolc góllal vezettek a vendégek.

A második felvonás ennek megfelelően nem igazán hozott nyílt játékot, bár a hazaiak mindent megtettek, hogy ledolgozzák tetemes hátrányukat.

A hajrához közeledve egyre csökkent a vendégek előnye, volt már három közte is, de a vége hatgólos ferencvárosi siker lett.

Az FTC-ben Uhraková tíz, Szamoránszky Piroska nyolc góllal vette ki a részét a sikerből.

A Ferencváros nyolcadik bajnokiján hatodik győzelmét aratta, a Kiskunhalas hatodszor kapott ki.


NB I, NŐK, ALAPSZAKASZ, 9., ILLETVE 6. FORDULÓ:

KISKUNHALAS NKSE - BUDAPEST BANK FTC 32–38 (12–20)
Kiskunhalas, 500 néző. V: Árokszállási, Janáky
KISKUNHALAS: GYŐRI – Virág 2, Zámbó 1, Kósa, KURGYIS 5 (1), Rábai 2, Csendes 3. Cs: Szikora (kapus), FÖLDES 5 (2), TÓTH ZS. 6, Horváth M. 3, HODOSI 5. Edző: Zsadányi Sándor
BUDAPEST BANK FTC: Harisova – Kovacsicz 2, SOÓS 4, Szucsánszki 2, UHRAKOVÁ 10 (2), Zácsik 3, Juhász 1 (1). Cs: Pastrovics (kapus), Illyés 2, SZAMORÁNSZKI A. 4, Kocsis 1, SZAMORÁNSZKI P. 8, Németh H. 1. Edző: Zsiga Gyula
Az eredmény alakulása: 12. p.: 5–6. 21. p.: 8–16. 33. p.: 14–22. 38. p.: 19–23. 49. p.: 27–30
Kiállítások: 8, ill. 4
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Zsadányi Sándor: Sajnálom, hogy az első félidőbeli üresjáratainkkal könnyű helyzetbe hoztuk a Ferencvárost, ekkora hátrányból már nem tudtunk csak felzárkózni.
Zsiga Gyula: Támadóink gyengélkedtek, védekezésben nem tudtuk megoldani a betörések hárítását, egyébként örülök, hogy a hagyományoknak megfelelően ismét nagy küzdő csapat van Halason.

GYŐRI AUDI ETO KC - BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE 33–20 (15–10)
Győr, 1400 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi
GYŐR: Herr O. – Mraviková 2, Hornyák 2, BRADEANU 4, SPIRIDON 3, Tomori 5, Vérten 5. Cs: Pálinger (kapus), GÖRBICZ 9 (1), Szölösi 2, Djokics 1, Temes, Szegedi. Edző: Konkoly Csaba
BÉKÉSCSABA: Veress – Kelemen 1, Herr A. 2, Takács B. 4 (1), CIFRA 3, Szekeres 3, Vincze 2. Cs: Futaki (kapus), Such 2, Gusica 2, Forczek, Hajduch, Szögi 1. Edző: Mátéfi Eszter
Az eredmény alakulása: 4. p.: 5–2. 8. p.: 6–4. 18. p.: 10–6. 22. p.: 11–8. 40. p.: 22–12. 50. p.: 28–16
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba: Reális különbségű eredmény született, az első félidőben sok ziccert kihagytunk, fordulás után ritmust váltottuk, s ekkor már folyamatosabb volt a játék és helyzeteinket is értékesíteni tudtuk.
Mátéfi Eszter: Úgy jöttünk Győrbe, hogy egy kemény, jó mérkőzést játszunk. Ezt a tervünket a mérkőzés egyes szakaszaiban sikerült elérnünk. A találkozó bizonyította, hogy a két csapat nem egy kategóriába tartozik. Gratulálok a Győrnek és remélem, mi is tudunk ebből a mérkőzésből a jövőre vonatkozólag profitálni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik