MTI/SZ. R. 2021.06.20 21:07 Frissítve: 2021.06.21 16:57

Kerékpár ob: megvédte címét Vas Kata Blanka és Filutás Viktor

A férfiaknál Filutás Viktor, a nőknél Vas Kata Blanka védte meg címét az országúti kerékpárosok országos bajnokságának mezőnyversenyében.

Filutás Viktor (középen, teljesen fekete dresszben) itt még a mezőnyben, a sprint neki sikerült a legjobban (Fotó: Sipeki Péter/Kelet-Magyarország)

 

A női versenyben Vas próbált szökésbe kerülni a mintegy harminc fokos melegben, ám ez az emelkedő nélküli, teljesen sík pályán nem sikerült neki. A nap szökését az utolsó előtti körben megfogták, majd – Vas várakozásainak megfelelően – sprintbefutó következett.

„Kicsivel sikerült nyernem, nagyon szoros volt, de örülök, hogy sikerült a címvédés"  – nyilatkozta az MTI-nek. A csütörtökön az időfutam ob-t is megnyerő 19 éves Vas ezzel három szakág négy felnőtt bajnoki trikóját őrzi egyszerre, miután terepkerékpárban (cyclocross) januárban, hegyikerékpárban pedig tavaly augusztusban diadalmaskodott az ob-n.

Vas jövő keddtől Livignóban magaslati edzőtáborban készül a tokiói olimpia hegyikerékpáros versenyére, amely előtt még egy világkupa-viadal, illetve a július 17-i szakági országos bajnokság vár rá. Egy nappal később pedig már utazik is a japán fővárosba.

A férfiaknál Filutás Viktor ugyancsak szoros csatában győzött, ezzel újabb egy évig a Giotti Victoria-Savini Due versenyzője viselheti a bajnoki trikót. Filutás egy kör erejéig szökésben volt, majd a záró körben igyekezett tenni a kereket a folyamatos támadásokra, és végül 350 méterrel a cél előtt támadott sikeresen.

„Tudtam, hogy meg tudom védeni ezt a trikót. A verseny előtt bíztattam magam, hogy ha egyszer sikerült, többször is fog" – értékelt Filutás.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
Férfi mezőnyverseny (192 km)
1. Filutás Viktor (Giotti Victoria-Savini Due) 4:19:19 óra
2. Istlstekker Zsolt (Epronex-GESU bikewear Cycling) 1 másodperc hátrány
3. Orosz Gergő (ProGIT Cycling Team) azonos idővel

Női mezőnyverseny (103 km)
1. Vas Kata Blanka (SD Worx) 2:49:54 óra
2. Benkó Barbara (Maloja Pushbikers) azonos idővel
3. Szabó Zsófia (Andy Schleck-CP NVST-IMMO LOSC) a. i.

2021.06.28 16:40:24

Kerékpár H. D.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2021.05.31 22:57:47

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Díszkivilágításba borult a Puskás Aréna, egy cukrászda Valter-süteménnyel állt elő.

2021.05.25 23:07:57

Kerékpár DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hozzáértők szerint az, hogy Valter napokig viselhette a maglia rosát, a rózsaszín trikót, szakmai szempontból még Bodrogi egykori hőstetteit (két vb-érem, szakaszdobogó a Tour de France-on) is felülmúlja.

2021.05.18 13:31:43

Kerékpár SZABÓKY ZSOLT, KOHÁN GERGELY

Sebességek, taktikák, csapatsport. Valter Attila sikere után sokan kezdték el nézni a Girót. Ha nem ismeri a sportágat, segítünk.