Joggal szólt a Himnusz Tamperében, legyőztük a franciákat!

Vágólapra másolva!
2023.05.16. 19:12
null
Erdély Csanád (36) és Bartalis István szép akciója végén született a győztes magyar gól (Fotó: MJSZ)
A finn-lett közös rendezésű elit jégkorong-világbajnokság A-csoportjában a magyar válogatott két vereség után Franciaország ellen lépett pályára, és a rendes játékidő 2–2-es eredménye után a hosszabbításban Bartalis István góljával győzött.

JÉGKORONG
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT (Tampere)

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–3 (1–1, 1–1, 0–0, 0–1) – hosszabbításban
Tampere, Nokia Aréna, 3075 néző. Vezette: Frandsen (dán), Langin (kanadai) – Hautamaki (finn), Mackey (kanadai)
Franciaország: Ylonen – Gallet, Boscq / Llorca, Chakiachvili / Guebey, Crinon / Thiry, Ritz – Boudon, Texier, P. Bozon / Bertrand, Claireaux, Perret / Leclerc, Addamo, Rech / Treille, Fabre, K. Bozon. Szövetségi kapitány: Philippe Bozon
Magyarország: Bálizs – Stipsicz, Fejes / Szabó B., Hadobás, / Kiss R., Horváth M. / Pozsgai, Garát – Sebők B., Galló, Hári / Sofron, Bartalis, Erdély / Nagy G., Papp K., Terbócs / Nagy K., Csányi, Vincze P. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
Gól: 16:28 – Bertrand (Gallet, Rech – emberelőny), 29:31 – Boudon (Bertrand, T. Bozon.), ill. 19:39 – Stipsicz (Sebők B., Hári), 33:03 – Galló (Sebők B.,Kiss R.), 61:22 – Bartalis (Erdély, Horváth M.)
Kapura lövések: 28, ill. 21
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 4/0
Kiállítás: 10, ill. 8 perc

ÖSSZEFOGLALÓ

„Megelőztük a franciákat – adott helyzetjelentést a magyarok sajtósa, Kaposi Dávid a jégkorong elit-világbajnokság tamperei csoportjában vívott Magyarország–Franciaország mérkőzés előtti buszútról. – Öt percet vertünk rájuk.”

A mieink annak reményében léptek jégre kedden, hogy a tamperei A-csoport tabelláján is maguk mögé utasítják ellenfelüket, a mérkőzéskeretbe Kóger Dániel helyére Terbócs István, a vasak közé Bálizs Bence tért vissza. Bár győztek, mivel hosszabbításban, sajnos nem bizonyult elégnek ehhez a bravúrhoz.elégnek bizonyult vagy nem.

A csapatok még csak a meccs előtt szokásos „kupaktanácsra” gyűltek össze a kapujuk előtt, a szövetségi kapitányunk, Kevin Constantine máris bőszen jegyzetelt, a rá jellemző rezzenéstelen arccal pásztázta a pályát. Együttese jól kezdte a mérkőzést, az első lehetőség Erdély Csanád előtt adódott, Bálizs pedig egyenesen unatkozhatott a nyitó szakaszban. Ráadásul két perc letelte után Thomas Thiry ugyanennyit kapott gáncsolásért. A meccs előtt a mieink másodedzője, Szilassy Zoltán állította, találtak gyenge pontokat a franciák emberhátrányos alakulatában – itt volt az idő ennek bizonyítására. Nem sikerült, de még felállni sem, csak tíz másodperccel a kisbüntetés letelte előtt.

A kivédekezett emberhátrány pedig ébresztőként szolgált az ellenfélnek, feljavult a játékuk, miközben a válogatottunké drasztikusan visszaesett. A korong kipattant a kispadunkra, a másik másodedző, Fodor Szabolcs irányába, aki forgolódva kereste, hol landolt. Sajnos a következő percekben a jégen lévő magyarok is pont így tettek, ha pedig egyszer-egyszer megtalálták, idegesen, kapkodva, görcsösen hokiztak, rossz helyen cseleztek, veszélyes pozíciókban adták el a korongot. A legaggasztóbb mégis Sebők Balázs ütközése volt a harmad derekán, ami után a kezdőkörből egy lábon korcsolyázott le. Fellélegezhettünk, mert hamarosan visszatért, de újabb bosszússágot szereztek nekünk a franciák. Stipsicz Bencére fújtak fogást – leleményes ellenfele a hóna alá szorította a magyar védő kezét, aki így tehetetlen volt, mégis bűnösnek ítélték.

Szilassy a francia emberelőnyről is beszélt lapunknak a meccs előtt, s felhívta rá a figyelmet, minél kevesebbszer fordulhat elő, hogy fórban támadnak, mert elképesztő a lövőerejük. Ebben sajnos nem tévedett, Charles Bertrand bombája kétszer csengett, egyszer Bálizs sisakján, egyszer a felső vason, mielőtt a hálóban kötött ki.

A magyar szurkolótábor töretlenül biztatta kedvenceit, „harcoljatok, harcoljatok!” – visszhangzott a csarnokban, s még húsz másodperccel a játékrész vége előtt a sors visszaadta Stipsicznek, amit az imént elvett tőle, a távoli lövése az épp birkózó és eleső Galló Vilmos lába között, majd Sebastian Ylönen botos keze mellett is elsüvített – a chippel ellátott pakk elektronikája szerint óránkénti 119.2 kilométeres sebességgel. Az amerikaiak ellen pocsék napot kifogó Hári Jánost is illeti a dicséret, kikaparta a gesztenyét: előbb korongot szerzett, majd remekül takart a francia kapus előtt.

A második harmadot is magyar tűzijáték nyitotta, amit Hugo Gallet és Jordann Perret kiállítása követett – egyperces átfedéssel. A mieink öt a háromban és öt a négyben sem tudták feltörni a franciák védelmét, sőt, ők fordultak le, s Bálizs első bravúrja után kiszolgáltatott helyzetben már nem tudta védeni Louis Boudon lövését.

Miközben a helyszíni szpíker magyarul hadart el néhány sort a papírjáról („üdvözöljük Tamperében, örülünk, hogy itt látjuk. Melyik csapat nyer ma? Ria-ria, Hungária”), Galló révén másodszor is egyenlített Constantine legénysége, a levegőből elé paskolt korongot vett el harcosan Gallet-től, a lövése pedig éppen csak, de átfért Ylönen hóna alatt.

Az egálból kezdett harmadik harmadban is szenvedtek a magyarok emberelőnyben – öt az ötben többször álltak fel... –, de óriásit küzdöttek, s bár mindkét félnek akadt lehetősége eldönteni a meccset a rendes játékidőben, egyik sem élt eggyel sem.

BARTALIS GYŐZTES GÓLJA


A ráadásban három a három ellen a magyarok használták ki jobban a megnyíló területeket, több veszélyes helyzet után végül Bartalis István lőtte be a győztes gólt egy kipattanóból, a lelátó felrobbant, „repült a bálna”, s megkezdődött a szurkolók éjszakába nyúló ünneplése, a díjátadó ceremónia zenéjét is lekeverték – a franciákat leszámítva mindenkinek jobb volt a Finnországig elutazó drukkereink dalát hallgatni.

Az örömmámorból egy percre visszaszállva a valóság talajára: sajnos a két pont önmagában nem elég, a bennmaradáshoz a folytatásban több pontot kell szereznünk Ausztriánál, hogy a csoda megtörténjen. 2–3

MESTERMÉRLEGEK

– Keserédes a győzelem, mert az áhított három pont helyett kettőt gyűjtöttek be?
– Jó lenne visszamenni az időben, és újra megpróbálni a harmadik harmadban játszott emberelőnyünket. Akkor meglehetne a három pont. De valamit minden meccsen másképp csinálna utólag az ember – felelte Kevin Constantine, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

– Mi nem működött a fóros játékban?
– Az emberelőnynek két pozitív hozadéka van ideális esetben: egyrészt gólt szerezhetünk belőle, másrészt, ha ez nem is sikerül, lendületet szerezhetünk. Ehelyett minket megakasztottak. Sőt, igazán jó helyzetet sem dolgoztunk ki egyszer sem. Sok játékosnak új a rendszer, ezért nem megy a kivitelezés.
– A győztes gól előtt a jégen lévő sorunk majdnem lement a kispadra, aztán visszafordult.
– Valóban, de ne felejtsük el, hogy a második góljukat éppen egy elrontott sorcsere után szerezték a franciák. A bulik és a sorcserék jelentőségét nagyon alulbecsülik a nézők, pedig óriási hatást gyakorolnak a meccs alakulására. Fegyelmezettnek kell maradni, mert egy mérkőzésen nagyjából hetven ilyen szituáció adódik. Két ilyen gólt is láthattunk a keddi meccsen.

Hogyan értékeli a mérkőzést?

Lassan kezdtünk, lassabban, mint ahogy szerettünk volna – válaszolt Philippe Bozon, a franciák szövetségi kapitánya. – Túl sok energiánkat felemésztette az első két mérkőzésünk. A lábainkból hiányzott az erő az első harmadban, s bár a középső játékrészre javultunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ha vezetést szerzünk, utána ennyit hibázzunk, és hagyjuk az ellenfelünket újból és újból kiegyenlíteni, önbizalmat gyűjteni.

Meglepték önöket a magyarok?

Nem, egyáltalán nem. Úgy gondolom, régóta készültek erre a mérkőzésre, akárcsak mi. Képtelenek voltunk hatvan percig a legjobb tudásunk szerint játszani.

Elégedett azzal, hogy minden meccsükön legalább egy pontot szereztek eddig?

Reméltem, hogy ennél többet szerzünk, mert egyelőre semmi sem dőlt el. Szükségünk van arra is, hogy a többi találkozó eredményei számunkra kedvezően alakuljanak.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

MGYHGYHVVL-KGKP
1. Egyesült Államok3314–4+109
2. Dánia32113–6+78
3. Svédország3218–1+78
4. Franciaország3127–8–14
5. Finnország31116–9–34
6. Magyarország3125–12–72
7. Ausztria3123–13–101
8. Németország335–8–30

A B-csoport esti mérkőzésén Svájc gólfesztivált rendezett Kazahsztán kárára, az 5–0-s győzelem során a svájciaknál egyedüliként Damien Riat jutott két pontig: egy gólt lőtt, egyet előkészített.

B-CSOPORT (Riga)
Svájc–Kazahsztán 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
MGYHGYHVVL-KGKP
1. Svájc3315–0+159
2. Kanada32113–3+108
3. Csehország32111–7+47
4. Szlovákia31115–6–14
5. Norvégia31114–7–34
6. Lettország3125–11–62
7. Kazahsztán3125–13–82
8. Szlovénia332–13–110

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmüket, hamarosan jövünk az összefoglalóval.

Győzelmével a magyar válogatott nagy lépést tett a bennmaradás felé, de ahhoz hogy ez sikerüljön a hátralévő meccseinken több pontot kell szereznünk, mint Ausztria. Egyszerűbben szólva:le kell őket győzni.

A mieink legjobbjának Sebők Balázst választották, a franciáknál Jules Boscq-t.

HOSSZABBÍTÁS

2. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!! NYERTÜNK!!!!!! Vagy mégsem?! Videóznak... Lehet, hogy Erdély nem jött ki és lesen volt? Megadták, nyertünk! Szóval Bartalis hozta be a korongot, majd Erdély elé játszott, aki lőtt is, Ylonen ezt még védeni tudta, a lecsorgót viszont Bartalis kíméletlenül bevágta! 2–3.

2. perc: Texier lövése után magához öleli Bálizs a korongot. Erdély ront el egy ziccert, amikor egyedül viheti a kapusra a labdát.

1. perc: Három a három ellen, öt percig, hirtelen halál. Elhozzuk a korongot.

Igencsak óvatosan álltak a csapatok a záró játékrészhez, amelyben nem esett gól, így mindkét csapat egy-egy ponttal már biztosan gazdagodott. A kapura a mieink voltak veszélyesebbek ebben a harmadban 6–5-re megnyertük ezt a 20 percet. Összességében 27–18, oda.

III. HARMAD

20. perc: Vége, nem tudtuk elhozni a bulit, de egy pontot szerzett a válogatott!

20. perc: Öt másodperccel a vége előtt buli a francia kapu előtt. Időt kértünk.

19. perc: Tim Bozon lőtt balról a bulikörtől, fölé. Hadobás tette középre a kapu előtt ólálkodó Gallónak, de nem tudta kapura lőni.

18. perc: Csányi csapott le egy Vinczétől elcsorgó korongra a kékvonalon, bement a támadóba vele, majd takarásból lőtt, mellé.

17. perc: Bálizs kapott el lepkés egy kósza lövést.

16.perc: Kiss tette rá a korongot jobbról a kéktől, Ylonen némileg meglepődve konstatálta, hogy eljutott hozzá a korong, lábbal védett. Terbócs meg közben beépítette a palánkba Chakiachvilit.

14. perc: Tim Bozon szerzett korongot, a középső harmadban, majd kapura tört és lőtt, Bálizs lábbal védett.

13. perc: Most Hári marad le Fejes passzáról, befújják ezt is tilosnak.

12. perc: Bartalis csúszott be lesre.

11. perc: Tilosat üt Llorca, Texier maradt le a passzáról.

10. perc: Szabó kapott tisztán korongot a kékvonalnál, lőtt is, de a blokkoló franciát találta el.

9. perc: Nagy Gergő korongszerzése után lőtt, a kipattanóra robbant Terbócs, de Ylonen a helyén volt.

8. perc: Bertrand kerülte meg hátulról a kaput, majd rá is húzta, de Bálizs védett.

7. perc: Texier löketét fogta Bálizs biztos kézzel.

6. perc: Elcseréltük magunkat, Bozon meg eltotojázta a 2 az 1 elleni helyzetet...

5. perc: Sebők aktív, előbb lőni próbált, aztán Gallóhoz passzolt volna középre, de a védők megszerezték a korongot. Letelt a fór.

4. perc: Sebők próbált meg betörni Thiry mellett a harmadba, a védő felborította, a síp néma maradt.

3. perc: Emberelőnyben leszünk, Bálizs lement. Fabre kap két percet, visszahúzásért.

2. perc: Terbócs balról centerezett, de Papp nem jutott lövéshez a kapu előtt.

1. perc: Most a franciák hozzák el a korongot, de nem jutnak lövéshez. Aztán Bertrand már igen, Bálizs védett.

A magyar válogatott a második harmadban is hátrányba került, de ismét viszonylag gyorsan sikerült egyenlíteni. Nagy kár, hogy a kettős emberelőnyt nem tudtuk kihasználni, de ettől független a mieink abszolút egyenlő ellenfélnek számítanak. A kapura lövéseket tekintve a második 20 percet a gallok 13–6 nyerték, összesen 22–12 nekik.

II. HARMAD

20. perc: Vége a második harmadnak is. Meccsben vagyunk, bármi lehet még.

19. perc: Fejes osztott ki egy szép kötényt, Addamónak aztán fél pillanat múlva már Thiry lövését kellett Bálizsnak védeni.

18. perc: Bálizs fogja Addamo távoli kísérletet.

17. perc: Sofron vitte be a pakkot a támadóba 3 a 2 ellen, de rosszul passzolt, így nem lett lövés a helyzetből. Kár.

16. perc: Fejes indult meg középen, bevitte a harmadba, s miután nem támadták, lőtt is, Ylonen lekapta a lepkéssel.

16. perc: Kivédekeztük a hátrányt, Szabó jöhet vissza.

15. perc: Ez nem igaz, megint kiküldik Stipsiczet, Leclerc-t akasztotta bottal. Viszont legalább a franciát is kizavarják botfogásért.

14. perc: Szabó Bencét is kiszórják két percre.

14. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! GALLÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!! Gallet mellett lépett ki Galló egy előretett korongra, s hanyagul beemelte a pakkot a spárgázni igyekvő Ylonen lába fölött a kapuba, 2–2!


13. perc: Ahogy letelt a fór, Gallet lövését kellett védenie Bálizsnak.

12. perc: Többször is sikerült kiütni a korongot a harmadból, az emberelőny második felét sikerült jól megoldani.

11. perc: Elhozzák a bulit a franciák, s végül Rech lőtt ziccerből, de rosszul, mellé.

11. perc: Megint Stipsiczet küldik ki két percre....

10. perc: Megint vezetnek... Bertrand kapott tisztán egy passzt a kapunk előtt, elfektette Bálizst, aki viszont óriási bravúrral védeni tudott, ám a kipattanót Boudon kíméletlenül felvarrta a jobb felsőbe, 2–1.

9. perc: Papp hosszú indítása nem jó, túlütés.

8. perc: Rech hozta fel a korongot, majd lőtt is, elment keresztbe a korong Bálizs kapuja előtt.

7. perc: Hári lökete mellé megy, aztán kipattan a korong a nézők közé. Letelt a második kiállítás is.

6. perc: Sebők keresztpassza után Fejes lőtt kapásból a kipattanót aztán Vincze próbálta betuszkolni Ylonen mellett a kapuba, sikertelenül. Az első fór letelt.

6. perc: Hári és Fejes lövése nem talál kaput, utána viszont jó a figura Sofronra, akinek a lövését viszont fogja Ylonen.

5. perc: Perret ütötte mellkason Sofront, ez is két perc. 70 másodpercig 5 a 3 ellen vagyunk!

5. perc: Reméljük, ezt az előnyt nem lövés nélkül zárjuk... Az első fél percben mindenesetre nem sikerült kapura lőni.

4. perc: Erdélyt gáncsolta Gallett, két perc.

2. perc: Mit hagytunk ki?!?! Terbócs... Papp tette át a korongot balról Nagy Gergőnek, aki egyből lőtt, az Ylonenről lecsorgót Terbócs próbálta közelről bepasszolni,de Crinon szorításában nem tudta bekotorni, hiába próbálkozott kétszer is.

1. perc: Elhozzuk a korongot és alig 20 másodperc után egy visszatett korongot Stipsicz lőtt kapura, a kipattanóra hiába érkezett Sebők, Ylonen fogta a pakkot.

Nem állítjuk, hogy érdemtelen volt a mieink egyenlítése! A magyar válogatott egészen kiválóan kezdte a mérkőzést, s ugyan a gallok az első emberelőnyüket kihasználták, de Stipsicz káprázatos góljával húsz másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteni. A kapura lövések száma 9–6 a franciáknak.

I. HARMAD

20. perc: Ezzel vége is a harmadnak!

20. perc: GÓÓÓÓÓÓL!!! STIPSICZ!!! Sebők hasra vetődve piszkálta a korongot Stipsicz Bence elé, aki középre húzott, majd távolról óriási erővel a jobb alsó sarokba bombázott! 1–1!


19. perc: Leclerc szerelte Pozsgait a kapunk mögött, majd jól tette vissza Addamónak, aki középről, közelről egyből lőtt, Bálizs védett

18. perc: Nagy Gergő szerzett korongot a támadóharmadban majd lőtt egyből, jobbról, a pakk Llorca ütőjén megpattant, de Ylonen így is hárítani tudott...

17. perc: Vezetnek...Szépen felállnak, és körbejáratják a korongot, amely eljut a bal oldali bedobópont fölött üresen hagyott Bertrand-hoz, ő pedig kíméletlenül bevágja a rövidbe, Bálizs a sisakjával még bele tudott érni, de hiába... 1–0.


17. perc: Bertrand lövése a kékről lejön a blokkról, majd Leclercé is.

16. perc: Stipsiczet küldik ki két percre magas botért...

15. perc: Csáááányi! 3 a 2 ellen törtünk be a támadóba, Csányi jobbról lőtt, Ylonen maszkját találta el, a kipattanóra pedig nem tudott lecsapni Nagy Krisztián...

14. perc: Sofron borította fel Crinont a saját harmadában szép ütközés, kellenek is az ilyenek.

14. perc: Sebők veszíti el a korongot a kékvonalunkon, Addamótól elpattan, és Bálizsnak kell kivetődve rátenyerelnie.

13. perc: Terbócs pillanatai: egy szép csel után lőtt, Papp lemaradt a kipattanóról, fél pillanattal később pedig már a saját harmadunkban szerelt a fehérvári támadó.

12. perc: Hadobás szerzett korongot a kapunk mögött, egy szép csellel tisztára is játszotta magát, de indítása hosszú volt Hárinak.

11. perc: Ritz küldte rá most a balról, Bálizsnak ez sem okozott gondot, fogta a lepkéssel.

10. perc: Itt az első: Boudon tette rá takarásból, Bálizs hárított.

9. perc: Eddig a mienk a jobb válogatott a pályán, a franciák regisztrált kapura lövésük még nincs.

7. perc: Bartalist ütközték le a támadóharmadban, de a bírók szerint nem ért kiállítást.

6. perc: Hári remek passza után Galló tört kapura ziccerben, de Ylonen védeni tudta lövését.

5. perc: Egy francia lövés, Bálizs figyelt, védett. Addamo próbálkozott Rech passza után.

4. perc: A második percben sem igazán sikerült támadni, gyakorlatilag érdemi lövés nélkül zűártuk a fórt.

3. perc: Jól védekeznek a franciák a fór első percében alig jutottunk be a harmadukba...

3. perc: Előnybe kerülünk, miután Thiry felborította a harmadunkban Csányit.

2. perc: Bartalis tette vissza a korongot a kapu mögül Sofronnak, ő lőtt is közelről, Ylonen megint a helyén volt.

1. perc: Elhoztuk a korongot. Erdélyé az első lövés, Ylonen védi.

Érkeznek a csapatok a jégre.

A mieink fehérben játszanak majd, a franciák kékben.

A hangulatra ma sem lesz panasz köszönhetően a magyar szurkolóknak – akik közül ez a csoport már a találkozó előtt egy órával meccshangulatba került... (a hangerővel óvatosan...)

A mieink összeállításában két változás van a két nappal ezelőtti, az Egyesült Államok elleni mérkőzéshez képest: az első meccs után ismét Bálizs Bence véd majd a kapunkban, s vissza került Kóger Dániel helyett és helyére Terbócs István is. Kóger mellett tehát a harmadik számú kapus, Arany Gergely és a védő Szirányi Bence marad ki a mai keretből.

Köszöntjük olvasóinkat!

ELŐZMÉNYEK, ÉRDEKESSÉGEK

Hétfőn visszatért a Nokia Arena alagsorában található jégpályára a magyar válogatott egy szabadon választható edzésre. Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Jégkorongszövetség döntése nyomán csak az első húsz percet nézhették meg a média­munkások – ebből 13-at elvitt az elit-vb hivatalos fotózása. Mert nem olyan egyszerű a történet, nem csak „álljatok össze, nagy mosoly, köszönjük”, a szervezők által küldött fotós centikkel jobbra-balra igazgatta az embereket, hogy egyenlő távolságra legyenek egymástól, majd amikor elnyerte a tetszését a kompozíció, Sofron Istvánt parancsolta a cserepadhoz, mert nem volt rajta kesztyű…

„Jaj, ne, nem raktam rendbe a sminkemet!” – bohóckodott valaki a hátsó sorban, amíg az eddigi mindkét magyar gólt szerző csatárra vártak. A közjáték után a küldetést sikeresen teljesítették, s amikor a fényképész intett, köszöni, végzett, a mieink hangos örömujjongásban törtek ki.

Persze, ezt követően sem lehetett csak úgy botot ragadni, előtte át kellett öltözni a különböző színű edzőmezekbe, hiszen nyilván eddig a mérkőzéseken használt szerelésben díszelgett mindenki. Az utolsó néhány nyilvános percben aztán nyomokban jégkorongozást is láthattunk – korlátozott mennyiségben, amelynek okát Szilassy Zoltán másodedző részletezte.

„A hétfői edzésen leginkább nem igyekeztünk hangsúlyt helyezni semmire. Ha nem szervezték volna erre az időpontra a csapatfotózást, akkor legfeljebb meccset nézni jöttünk volna az arénába, de ha már erre jártunk, és ötven percig a miénk volt a jég, tartottunk egy opcionális edzést, aki akart, maradt, végeztünk egy kis lövőgyakorlatot, középről, szögből, de semmilyen szisztematikus stratégiai elemen nem dolgoztunk. Átmozgattuk magunkat, volt, aki megizzadt, volt, aki elment inkább kondizni, de olyan is, aki biciklizett. Mindenki tudja magáról, mi szükséges ahhoz, hogy kedden a legjobb formáját hozza” – árulta el a szakember.

ELLENFÉLNÉZŐ: FRANCIAORSZÁG

Míg a mieink két vereséget követően nézhetnek szembe a hozzájuk egyik legközelebb álló francia válogatottal, addig a franciák egy-egy hosszabbításos vereséggel és győzelemmel a hátuk mögött készülnek Kevin Constantine-ék ellen. Bár a francia együttes – csakúgy, mint a magyar – kikapott Dániától, mindez a rendes játékidő után történt, így járt érte az egy pont. Másik mérkőzésükön az osztrákokat győzték le, akikkel szemben kétségkívül könnyebb dolguk volt, mint a mieinknek az amerikaiak ellen.

A francia csapatból mindenképpen oda kell figyelni az amerikai születésű Tim Bozonra, de a Hydro Fehérvár AV19 légiósa, Guillaume Leclerc is okozhat bonyodalmat a magyar kapu előtt. Rajtuk kívül természetesen megkerülhetetlen a mindössze 23 éves, de már jelentős NHL-múltú csatár, Alexandre Texier, aki egy év svájci kölcsönszereplés után az ősszel visszatér a tengerentúlra, a Columbus Blue Jackets­hez. Akárcsak az összes többi meccsen, a papírforma ezúttal sem a mieink sikerét ígéri, de a nagyágyúkkal teletűzdelt A-csoport válogatottjai közül – az osztrák mellett – a francia az egyik, amely ellen leginkább győzelmi eséllyel léphetnek jégre Nagy Gergőék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik