Vb 2014: az agyonterhelt CR-t fenyegeti leginkább a kiégés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.03. 16:08
null
Cristiano Ronaldónak és Manuel Neuernek sem sok ideje volt unatkozni az elmúlt négy évben (Fotó: Action Images)
A statisztikai alapú teljesítményméréssel foglalkozó whoscored.com szakportál cikkéből kiderül, hogy a világbajnokra kijutott labdarúgók közül leginkább Cristiano Ronaldót fenyegeti a kiégés veszélye. A portugál aranylabdásnál egyik mezőnyjátékos sem szerepelt több bajnoki és nemzetközi mérkőzésen a klubjában a 2010-es vb óta.
A LEGTÖBB MÉRKŐZÉS* A 2010-ES VB ÓTA
Cristiano Ronaldo (portugál) 181
Eden Hazard (belga) 180
Braniszlav Ivanovics (szerb) 176
Fernando Torres (spanyol) 176
Lionel Messi (argentin) 175
Thomas Müller (német) 174
* Bajnoki (az öt topligában), illetve BL- és El-mérkőzések, csak a mezőnyjátékosok esetében. A vastaggal jelölt játékosok ott lesznek a vb-n.

 

A vb-résztvevő játékosok közül Cristiano Ronaldo 181-szer lépett pályára a bajnokságban vagy a Bajnokok Ligájában (más játékosoknál az Európa-ligát is figyelembe vették) 2010 óta, ez szezononként több mint 45 tétmérkőzés. Ráadásul ez nem „tisztán” a szereplések száma, hiszen Ronaldónak az elmúlt négy esztendőben volt összesen 45 Király-kupa-meccse és négy Szuperkupa-fellépése is, a válogatott összecsapásokat nem is számolva.

Az is igaz, hogy a portugált elkerülték a nagy sérülések, Lionel Messi például főleg az elmúlt év egészségügyi problémái (175 meccs) miatt szorult ki a közvetlen élmezőnyből. Ronaldónál is többször lépett egyébként pályára a vizsgált időszak alatt két kapus: Petr Cech 189-szer, Steve Mandanda 184-szer öltött mezt az elmúlt négy évben, ők azonban lemaradnak a brazíliai seregszemléről.

Játékpercek számában még másik két – ugyanakkor vb-résztvevő – kapus, Manuel Neuer és Joe Hart is megelőzi a portugálok csapatkapitányát. Mellettük a vb-résztvevők közül olyan kulcsembereket érinthet a burnout-szindróma, mint Hugo Lloris, Patrice Evra, Philipp Lahm, Sergio Ramos vagy Yaya Touré.

A legtöbb játszott perc, illetve meccs a 2010-es világbajnokság óta. Az utolsó oszlopban a megjegyzés, hogy ott lesz-e a vb-n a játékos vagy sem (Forrás: whoscored.com)
A legtöbb játszott perc, illetve meccs a 2010-es világbajnokság óta. Az utolsó oszlopban a megjegyzés, hogy ott lesz-e a vb-n a játékos vagy sem (Forrás: whoscored.com)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik