Hollandia ellen legalább a vigaszérem meglesz a braziloknak?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.12. 10:18
null
David Luizék legalább a bronzérmet otthon tartanák (Fotó: Action Images)
Utolsó előtti mérkőzéséhez ér a brazíliai futball-vb, ma este kiderül, hogy lesz-e egyáltalán érme a végső sikert elbukó házigazdának (x).

 

A világbajnokság előtt sokan az első nyolcaddöntős párharcnak várták ezt az összecsapást, végül összefutottak ugyan a felek, de a bronzmeccsen.

Ugyanis a világbajnoki címvédő spanyolok óriási lebőgése után a hollandok csoportelsőként jutottak tovább, így a brazilokat elkerülve Mexikót kapták a 16 között, és estek ki kis híján, ám egy huszáros hajrának köszönhetően végül fordítottak.

A meglepetéscsapat Costa Rica ellen gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel továbbjutott az oranje, ugyanez azonban Argentína ellen már nem jött össze a négy között, 0–0-t követően ezúttal a narancsmezesek búslakodhattak.

De nem annyira, mint Brazília... A házigazda a Chile elleni tizenegyespárbajban behúzott nyolcaddöntő után biztosabb játékkal ejtette ki Kolumbiát, cserébe elveszítette legjobbját, Neymart, valamint Thiago Silvát. Az elődöntőben pedig történelmi verésbe futott bele a selecao, Németország már az első fél órában ötször betalált, és végül egészen valószínűtlen, 7–1-es sikerrel jutott a döntőbe.

A két csapat eddig négy alkalommal futott össze a világbajnokságokon, és eddig kisebb meglepetésre a hollandok neve mellett áll több győzelem – bár ez igazából relatív.

Ugyanis 1974-ben a második csoportkörben és a 2010-es negyeddöntőben is az oranje nyert, míg a brazilok részéről egy 1994-es negyeddöntős siker szerepel egy döntetlen mellett. Hogy akkor miért is relatív? Mert az 1998-as elődöntőben az 1–1-et követően tizenegyesekkel a dél-amerikaiak jutottak fináléba – más kérdés, hogy miként 1974-ben és 2010-ben a hollandok, úgy 1998-ban a brazilok is alulmaradtak a döntőben. 1994-ben viszont megnyerték, így az eddigi négy párharcuk után a győztes mindig legalább döntőzött – ez a sorozat idén megszakad.

A Tippmixpro a házigazda sikerét tartja papírformának, a brazilok győzelmére 2.17-szeres pénzt fizet, a hollandokéra 3.00-szorost, a döntetlenre pedig 3.50-szerest.

Ha biztosabbra akarunk menni, és nem a 90 percre fogadnánk, hanem a bronzérmesre, akkor is a selecao hozza a kevesebbet (1.63, 2.14).

Még tovább csökkenthetjük a kockázatot, ha úgy vesszük, hogy a brazilok 90 perc után nem maradnak alul, 1–0-s kezdésről 1.30-szoros pénzt szerezhetünk a dél-amerikai csapattal, a hollandok esetében 1.65-szörös a brazil hendikepes siker.

Ha visszatekintünk az elmúlt évek világbajnokságaira, kiderül, hogy a vb-k bronzmeccsei hagyományosan sok gólt hoznak, 1998 és 2010 között 17 (átlagban 4.25) találat született. Ezért sem célszerű a sorozatban harmadik holland 0–0-s meccsre tenni (8.00, 1.02), de a legfeljebb kétgólos tipp is többet hozhat a konyhára, mint a legalább háromtalálatos (2.25, 1.50).

A bronzmeccsre további fogadási lehetőségeket és oddsokat a Tippmixpro oldalán talál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik