Eb 2016: „A kiérlelt magyar siker figyelmeztetés számunkra”

Vágólapra másolva!
2016.06.16. 08:00
null
Carvalho szerint nem szabad lebecsülni a magyar válogatottat (Fotó: Action Images)
Ricardo Carvalho, a portugál labdarúgó-válogatott veterán középhátvédje exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak. A 38 éves játékos elmondta, nem vehetik félvállról a magyar válogatott elleni mérkőzést.

– Látta a kora esti Magyarország–Ausztria mérkőzést?
Nem. A saját meccsünkre készültünk – mondta Ricardo Carvalho a Nemzeti Sportnak.

– Mit szól a bordeaux-i eredményhez?
A magyarok második gólja a hajrában született, ez is mutatja, hogy nem véletlen megmozdulással nyertek, hanem kiérlelt győzelmet arattak. Figyelmeztetés ez számunkra, hogy jól fel kell készülnünk a magyar válogatott elleni mérkőzésre, nem vehetjük félvállról.

Előzetesen az osztrákokat tartották a portugálok mellett a csoport esélyesének. Megkönnyítette Portugália helyzetét, hogy Ausztria kikapott a magyaroktól?
Magunkra kell figyelnünk, arra, hogy a saját munkánkat a lehető legjobban végezzük. Nem jó, ha azt nézzük, mások eredményei hogyan befolyásolják a saját kilátásainkat, a mi felelősségünk, hogy a teljesítményünkkel rászolgáljunk a továbbjutásra. A tiszteletet megadjuk a másik félnek, legyen az Izland, Ausztria vagy Magyarország, de nem várunk szívességet senkitől, a pályán nekünk kell megnyernünk a mérkőzést.

Min érdemes változtatniuk az osztrákok és a magyarok ellen?
Néhány hibánkon muszáj javítanunk, a legfontosabb azonban a csapatszellem, és azzal most sem volt baj. Lökést adott volna, ha győzelemmel rajtolunk, ám nincs okunk a kétségbeesésre, még két csoportmeccsünk hátravan, azokat kell megnyerni.

HOGYAN LÁTJA AZ IZLAND ELLENI MÉRKŐZÉST? MIÉRT NEM SIKERÜLT A GYŐZELEM? MI TÖRTÉNT CRISTIANO RONALDÓVAL? MIKÉPP LÁTJA A SAJÁT JÖVŐJÉT? A VÁLASZOKAT KERESSE A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik