Vettel kiesése jelentené Alonso utolsó esélyét

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 12:10
null
Fernando Alonso nem bánná, ha a következő versenyeken valaki megtorpedózná Sebastian Vettelt (Fotó: Reuters)
Fernando Alonso úgy véli, ismét harcba szállhat a világbajnoki címért, de ehhez szerencsére is szüksége lesz, vagyis inkább Sebastian Vettel balszerencséjére. A spanyol sorozatos futamgyőzelmei mellé azt kívánja, hogy német riválisa nullázzon – akár lökjék ki a rajtnál.

Úgy tűnik, a Ferrari Belga Nagydíjon mutatott feltámadásával Fernando Alonso harci kedve is megjött, és az idényből hátralévő nyolc futamnak kettőzött erőbedobással vág neki.

A spanyol mindazonáltal tudja, 46 pontos hátrányával már az sem elég, ha az olaszok ezután „csupán” gyorsabb autóval állnak elő a Red Bullénál, mindenképp szükség van Sebastian Vettel pechjére is, ezért elismerte, nem bánkódna, ha riválisát kipöckölné valaki az egyik rajtnál.

ÚJABB UTALÁS A FERRARI GYENGÉLKEDÉSÉRE

Fernando Alonso a Magyar Nagydíj után (arra a kérdésre válaszolva, hogy mit kíván születésnapjára) azt mondta, egy másik versenyautót szeretne. Ebből nyilvános szóváltás jött létre a pilóta és a Ferrari vezetősége között. Belgiumba úgy érkezett Alonso, hogy tisztázták a félreértést, de a vasárnapi futam után újabb aranyköpéssel állt elő. Amikor a spanyol újságírók arról kérdezték, zavarja-e, hogy még nem nyert futamot Spában, így válaszolt:

„Nem érdekel. Nyertem itt futamot Formula–3000-ben, ahol mindegyik autó ugyanolyan.”

„A tavalyi szezon a legkézenfekvőbb példa rá, milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Negyvenegy pontos előnnyel távoztam Monzából, két-három versennyel a vége előtt mégis Vettel vezetett tizenöt ponttal – idézte Alonso egyik futam utáni nyilatkozatát a TotalRace. – Nekem most az kell, hogy három-négy futamot nyerjek meg sorozatban, ő pedig technikai hiba miatt essen ki vagy lökjék ki valamelyik rajtnál úgy, ahogy tavaly engem. Ha ez akkor velem megtörtént, miért ne történhetne meg vele is?”

Ehhez ugyanakkor tényleg mindenképp az kellene, hogy a Ferrari legalább olyan stílusban domináljon a távol-keleti futamokon, ahogy a Red Bull tavaly, márpedig a bajnokok spái tempója egyáltalán nem arra utal, hogy hirtelen visszaesnének az ősszel. Tavaly egyébként mindkét bajnoki rivális önhibáján kívül esett ki kétszer-kétszer (Alonsót kilökték Belgiumban és Japánban, Vettel pedig motorhibát szenvedett Monzában és Valenciában), így maradt három pont kettejük között a végelszámolásnál.

Eddig idén is egy-egy kiesést számlál a spanyol és a német, Vettel előnye azonban akkora, hogy Alonsónak tényleg mindenképp szüksége lenne ellenfele nullázására. Monza és Szingapúr után mindenesetre okosabbak leszünk az erősorrenddel kapcsolatban, de ha ezeken a helyszíneken a Ferrari nem lesz gyorsabb a Red Bullnál, valószínűleg ez a hajó (is) elúszik Alonsónak.

A 46 pont még úgy is ledolgozható, ha minden hátralévő versenyen a spanyol és Vettel ér be az első, illetve a második helyen, vagyis most a Ferrarin a sor, hogy bizonyítsa, igenis képes felnőni a Red Bull szintjére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik