H. L. 2020.04.02 14:01 Frissítve: 2020.04.02 14:06

F1: Vettelt nem a pénz motiválja a ferraris tárgyalások során

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt nem a pénz motiválja a Ferrarival folytatott egyeztetések során, neki az a legfontosabb, hogy jól érezze magát.

Vettel reálisan látja a dolgokat, és szerencsésnek érzi magát (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, megkezdődtek a tárgyalások Sebastian Vettel és a Ferrari között, hiszen a német versenyző szerződése 2020 végén lejár. Sajtóértesülések szerint az első ajánlattétel már meg is történt, ám az nem éppen kedvező a bajnok számára, hiszen egyéves hosszabbítást, illetve kevesebb pénzt kínál.

Ennek ellenére a csapatfőnök, Mattia Binotto még a februári téli tesztek során kijelentette, magabiztos azt illetően, hogy hamar megegyeznek Vettellel, s úgy tűnik, a csökkentett fizetés nem is lesz hatással a tárgyalások kimenetelére, hiszen a német az Autosport kérdésére elárulta, nem az anyagiak motiválják a tárgyalások során.

„Minden attól függ, mi fontos az embernek, mi motiválja őt. Ha a pénz motivál, akkor nagyon messzire juthatsz, és nagyon sikeressé válhatsz. Nagyon sok sportolót és üzletembert is ez hajt. Szerintem az a legfontosabb, hogy az embert valami elégedettséggel töltse el, és ez nem csak a Formula–1 világára igaz. Arra is hajthatunk, hogy valamiféle elismerést érjünk el. A mi karrierünk rövidebb, mint másoké. Szerintem az a legfontosabb, hogy boldog legyél, ez a kulcs" – jelentette ki.

„Nyilvánvaló, hogy az F1 egy cirkusz, egy megrontott cirkusz, hiszen nagyon sok pénz van benne, és a pénz hajlamos arra, hogy megrontsa az embereket. Úgy gondolom, ez nagy általánosságban nézve igaz. De mint mondtam, a lényeg, hogy valami elégedettséggel töltsön el. Reálisan nézem a dolgokat, és tudom, hogy nem leszek itt tíz év múlva. Szóval ez olyasmi, amin az ember természetes módon idővel elkezd gondolkozni. Úgy vélem, nagyon szerencsés vagyok, hiszen valószínűleg nagyon sok dolgot kipróbálhatok majd azután, hogy szögre akasztom a bukósisakom."

„Lehet, hogy valahol máshol versenyzek majd, vagy valami mást csinálok a motorsport világán belül, de az sem zárható ki, hogy teljesen elszakadok a versenyzéstől. Vannak már ötleteim, azonban még nem döntöttem. Nyugodt vagyok" – tette hozzá Vettel, aki nemrég azt is elárulta, érdeklődik a mérnöki pálya iránt.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.

2020.12.27 09:28:00

F1 ZSOLDOS BARNA

Rekordok, furcsaságok, megvalósult álmok, nagy győzelmek és főleg egy csodás megmenekülés története.

2020.12.24 22:53:38

F1 TÓTH ANITA

Hazánk egyetlen Formula–1-es pilótája háromgyerekes apaként már óvatosabban nyomja a gázpedált.

2020.12.22 22:26:36

F1 MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Formula–1 jövője és a következő generáció miatt fontos, hogy legyenek olyan nevek, amelyek felkeltik a nézők érdeklődését. Márpedig a Schumacher név ilyen, függetlenül attól, hogy érdekli őket az F1 vagy sem.