H. L. 2020.03.29 19:31 Frissítve: 2020.03.29 20:04

F1: Vettel nem zárja ki, hogy mérnökként folytatja a versenyzés után

A négyszeres F1-es világbajnok, Sebastian Vettel rajongói kérdésekre válaszolt, s felfedte, nem zárja ki, hogy versenyzői pályafutása lezárultával más szerepkörben tér vissza a Formula–1 világába.

Vettel fiatalkora óta érdeklődik a mérnöki pálya felé (Fotó: AFP)

 

Az előző idényben többször is felröppent a hír, miszerint Sebastian Vettel befejezi az F1-es pályafutását, ám ezt a német versenyző rendre cáfolta. A jelenleg a Ferrarinál versenyző bajnoknak az idei év végén jár le a szerződése, s a tárgyalások jelenleg is folynak a felek között a folytatásról. Az olasz Sky Sports értesülései alapján a maranellóiak már elő is álltak az első ajánlattal, igaz, a hosszabbítás egy évre szólna, és kevesebb pénzt is kínál a versenyzőnek.

Ha Vettel aláír, akkor a koronavírus-járvány miatt 2022-re halasztott szabályváltoztatások előtt újabb tárgyalások várnak rá, így egyelőre meglehetősen bizonytalan a jövője. Az viszont egyáltalán nem zárható ki, hogy a német a versenyzői karrierje után is a Formula–1 világában marad, hiszen másik nagy szenvedélye, a mérnöki pálya nyomán könnyen feltűnhet a paddockban. Vettel erről a Ferrari által megosztott videóban beszélt, amelyben rajongói kérdésekre válaszolt.

„Mielőtt elkezdtem a profi karrieremet, a középiskola befejezése után azt terveztem, hogy egyetemre megyek, és gépészmérnöki tanulmányokat folytatok. Szóval nincs kizárva ilyesmi – válaszolta arra a kérdésre, amely azt pedzegette, el tudja-e képzelni, hogy a jövőben mérnökként folytassa. – Bár azóta sok más dolog is elkezdett érdekelni, ez továbbra is olyasmi, ami lenyűgöz, mert szeretem tudni és érteni, hogyan működnek a dolgok."

„Szeretném érteni az autó körül történő dolgokat és a fejlesztéseket, azt, hogy miképpen áll össze az egész. Szóval lehet belőle valami a jövőben" – tette hozzá, hozzáfűzve, hogy nem változtatna semmit sem a múlton.

„Nem igazán adnék semmilyen tanácsot sem a fiatalabb énemnek. Úgy gondolom, minden okkal történt. Nyilván nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen a pályafutásom, és egyáltalán nem szeretnék rövidebb vagy más utat. Még ha voltak is nehezebb időszakok, úgy vélem, mindig megvan a lehetőség arra, hogy még erősebben térj vissza" – emelte ki Vettel.

A teljes videó

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.

2020.04.14 12:33:36

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA, EXTRA. A húsvétkor elhunyt legenda legnagyobb futamgyőzelmére emlékezünk.