F1: Verstappen két-három tizeddel lesz gyorsabb Péreznél – Marko

Vágólapra másolva!
2021.02.26. 14:52
null
Ki nyeri a házon belüli csatát? (Fotó: Twitter/redbullracing)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, érzése szerint Max Verstappen két-három tizeddel lesz gyorsabb új csapattársánál, Sergio Péreznél. A mexikói tudja, hogy nehéz dolga lesz a holland mellett, de bízik benne, hogy a versenyen meglepheti márkatársát.

 

Mint ismert, a Red Bull nem hosszabbította meg Alexander Albon szerződését az előző idény után, s helyére az Aston Martinná alakult csapattól elküldött Sergio Pérezt igazolta le abban a reményben, hogy Max Verstappen a segítségével jobban megszorongathatja a Mercedest.

A „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, a holland a mexikóinál is gyorsabb lesz csapaton belül, ám érzése szerint Pérez lemaradása nem lesz olyan nagy, mint Alboné volt.

„Arra számítunk, hogy Verstappan két-három tizeddel lesz gyorsabb Péreznél, és nem öttel" – jelentette ki az F1-Insidernek adott nyilatkozatában, és a csapatfőnök, Christian Horner is figyelmeztette a mexikóit, hogy a holland versenyző nagyon nehéz csapattárs.

Az a célunk, hogy csökkentsük a hátrányunkat a Mercedes mögött. Van néhány szabályváltoztatás, azonban ezek hatása nem lesz számottevő. Remélhetőleg már a kezdetektől fogva harcba szállhatunk. Az elmúlt években az idénykezdet jelentette az Achilles-srakunkat, szóval bízom benne, hogy az idén már Bahreinben versenyképesek leszünk" – mondta a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában, majd kitért Pérez helyzetére is.

Az egész csapatot lenyűgözte Pérez mentalitása és munkamorálja, azonban hamarosan már a pályán elért eredmények fognak beszélni. Max nehéz csapattárs, de azt szeretnénk, hogy mindkét pilótánk a mezőny elején csatázzon. Csakis ebben az esetben vehetjük fel a harcot a Mercedesszel" – mutatott rá a brit.

 

Verstappen képességeivel a mexikói versenyző is tisztában van, ugyanakkor bízik benne, hogy a versenyen meglepheti az új márkatársát.

Amit eddig láttam, az alapján Verstappen nagyon gyors lesz az időmérőn, és nagyon magasra fogja tenni a lécet. Az én erősségem a vasárnap és a versenytempóm. Ez így elég jó párosítás, és remélhetőleg ki fogjuk hozni a maximumot a kocsiból. Bízom a képességeimben, és úgy érzem, csak idő kérdése, hogy minden területen a lehető legtöbbet tudjam kihozni magamból, és hiszek benne, hogy el tudom érni ezt a szintet" – idézi Pérezt a RacingNews365.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik