B. Ö. B. 2022.03.08 16:08 Frissítve: 2022.03.08 16:29

F1: újabb gondok a Haasnál – kihagyhatják a második teszt elejét

Nem várt probléma miatt a tervezettnél később érkezhet meg a Haas felszerelése a csütörtökön kezdődő második kollektív teszt helyszínére, így könnyen lehet, hogy a barcelonai teszten is sok időt kihagyó amerikai istálló nehézségekkel kezdi meg a bahreini gyakorlást is.  

Mick Schumachernek talán a bahreini teszten is a tervezettnél kevesebb ideje lesz a pályán körözni (Fotó: AFP)

 

Az utóbbi hetek nem teltek éppen zökkenőmentesen a Haasnál. Először az orosz–ukrán háború kirobbanása miatt megváltoztatták az autójuk festését a barcelonai teszt utolsó napjára, majd nem sokkal később felbontották a szerződésüket a főszponzorukkal, illetve egyik versenyzőjükkel, Nyikita Mazepinnel. Így amíg a többi csapat már a felkészülés utolsó fázisában tart a második teszt és a szezonkezdet előtt, a Haasnak új versenyzőt kell keresnie a 2022-es idényre.

Bár Gene Haas, az istálló tulajdonosa nemrég azt mondta, hogy a szponzorok terén nincs semmilyen különösebb gond a csapatánál, egy másik probléma veszélybe sodorta a részvételüket a bahreini teszt első napján. Ahogyan arról az Auto Motor und Sport beszámolt, a Haas felszereléseit Bahreinbe szállító repülőgép meghibásodott, így az istálló eszközei a tervezettnél tovább Angliában ragadtak, és át kellett szervezni azok elszállítását a második teszt és az idénynyitó helyszínére.

Bár az ezzel kapcsolatos aggályairól Günther Steiner csapatfőnök korábban igen borúlátóan nyilatkozott, a csapat szóvívője azóta próbálta csillapítani a kedélyeket, és leszögezte: ha később is érkezik meg a felszerelésük Bahreinbe, csütörtökön a többi csapathoz hasonlóan ők is a pályára tudnak hajtani. A Haasnak van is mit behoznia a második teszten, ugyanis Barcelonában rengeteg időt veszítettek különböző technikai problémák miatt. A harmadik napon például összesen kilenc kört tölthettek a pályán.

Tovább fokozza az amerikai istálló körüli feszültséget az is, hogy a nemrég menesztett versenyzője, Mazepin szerda délelőtt egy rendkívüli sajtótájékoztató keretében tervezi felfedni, mi is állt pontosan a kirúgása hátterében.

2023.01.09 14:52:32

F1 nemzetisport.hu

Pályafutása során 10 egyéni és ugyanennyi konstruktőri vb-címben játszott központi szerepet.

2022.11.20 11:59:53

F1 nemzetisport.hu

A monacóinak remek futama volt Abu-Dzabiban, és sikerült megszereznie az egyéni második helyet.

2022.11.19 13:00:10

F1 nemzetisport.hu

A holland 228 ezreddel előzte meg Pérezt; míg a Mercedes az ötödik és a hatodik helyet foglalta el.

2022.11.19 11:00:11

F1 nemzetisport.hu

A mexikóit a csapattárs és a két Mercedes követte, míg a Ferrari top 5-ön kívül a harmadik edzésen.

2022.11.18 13:29:06

F1 nemzetisport.hu

A holland 341 ezreddel előzte meg Russellt, míg a harmadik helyen Leclerc zárt.