F1: törölték a Japán Nagydíjat – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 10:31
null
Az idén sem látogat el a mezőny Szuzukába (Fotó: AFP)
A Formula–1 hivatalos közleményben tudatta, hogy nem rendezik meg az eredetileg az október 10-i hétvégére kitűzött Japán Nagydíjat.

 

Már jó ideje kérdéses volt az október 10-i hétvégére tervezett Japán Nagydíj megtartása, és szerda délelőtt hivatalossá is vált, hogy a Formula–1 mezőnye 2020 után az idén sem látogat el Szuzukába, miután a helyi kormány a járványügyi helyzetre hivatkozva lemondott a futamrendezésről.

„A szervezővel és a japán hatóságokkal lefolytatott hosszú egyeztetések után a japán kormány úgy határozott, hogy törli az idei évre tervezett nagydíjat a járványhelyzet okán. A Formula–1 már egy felülvizsgált versenynaptáron dolgozik, és a következő hetekben bejelentést tesz, amint az utolsó részletek is tisztázódnak."

„A Formula–1 az idén és 2020-ban is bizonyította, hogy képes megoldásokat találni a folyamatos bizonytalanság közepette, és izgatott azt látva, hogy milyen nagy az érdeklődés a futamrendezés lehetősége iránt az idei évben, és azon túl is" – áll a közleményben.

A Japán GP törlése egyben azt is jelenti, hogy a sorozatból idén távozó Hondának nem lesz hazai futama, amelyen ráadásul a jelenlegi formát nézve jó eséllyel harcba szállhatott volna a győzelemért is.

Ami a szuzukai verseny pótlását illeti, már korábban is felvetődött, hogy az Egyesült Államokban rendeznek újabb viadalt, azonban több sajtóértesülés is arról szól, hogy azon a helyszínen is veszélybe került a nagydíj lebonyolítása. Mentőövet így leginkább Bahrein adhat, ahol már tavaly is két GP-t tartottak meg, ugyanakkor egyre kérdésesebb, hogy a Formula–1 képes lesz-e tartani magát az eredeti tervhez, vagyis 23 Grand Prix-re sort keríteni 2021-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik