H. L. 2021.01.19 12:50 Frissítve: 2021.01.19 14:28

F1: Russell nem hibázhat ennyit, ha Mercedes-ülést akar

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy George Russellnek csökkentenie kell a hibák számát ahhoz, hogy fejlődhessen, és képes legyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani egy élcsapatnál.

Russellnek még tapasztalatot kell gyűjtenie (Fotó: AFP)

 

George Russell már a Williamsszel nyújtott teljesítményével is felhívta magára a figyelmet, s már akkor a jövő meghatározó alakjaként tekintett rá a közvélemény. Majd Lewis Hamilton pozitív koronavírustesztje a vártnál korábban helyzetbe hozta, és egy verseny erejéig elfoglalhatta a Mercedes ülését. A Szahíri Nagydíjon nyújtott teljesítményével sokak szerint biztosította magának 2022-re a mercedeses szerződést is, hiszen azonnal felvette a versenyt Valtteri Bottasszal, és csak a csapat elrontott bokszkiállása, majd egy lassú defekt vette el tőle a lehetőséget, hogy megszerezze pályafutása első futamgyőzelmét.

Az „ezüstnyilak" csapatfőnöke, Toto Wolff azonban úgy véli, van még hová fejlődnie a fiatal britnek, elmondása szerint fontos lenne, hogy csökkentse a hibák számát a fejlődéséhez.

Ha világbajnoki címet akarsz nyerni, a lehető legkevesebb hibát követheted el. Ahhoz, hogy kevesebbet hibázz, rutinra és tapasztalatra van szükséged. A Mercedes kiegyensúlyozott teljesítményt vár a versenyzőitől, ezért is fontos, hogy elegendő időt adjunk a fiatal pilótáknak. Bármennyire is fantasztikus George Szahírban nyújtott teljesítménye, a fiatal versenyzők nagyon gyorsan a kritikák kereszttüzében találhatják magukat, ha hibáznak egy olyan nagy nyomással járó környezetben, mint amilyen egy élcsapat. Ezért nagyon fontos az olyan tapasztalat, mint amilyent Imolában szerzett, és az, hogy mit tanult belőle, hiszen ez hozzájárul ahhoz, hogy egy versenyző konzekvens teljesítményt tudjon nyújtani egy topcsapatnál" – kezdte az osztrák a Motorsport.comnak adott nyilatkozatában.

Hittünk George-ban, hiszen kevés olyan pilóta van, aki az újoncévében bajnok tudott lenni, főleg olyan színvonalas bajnokságokban, mint amilyen a GP3 és a Formula–2. A beugrása remek lehetőség volt, kár, hogy ezt Lewis kiesése teremtette meg. Jó lett volna, ha másképp valósul meg, de ha már így alakult, legalább adatokat gyűjthettünk, amelyek alátámasztották azt, amit egyébként is gondoltunk. Ráadásul ez George és a Williams javára is vált, hiszen sokkal tapasztaltabban térhetett vissza" – tette hozzá.

Bottas tavaly nyáron 2021 végéig kötelezte el magát a sorozatban hét egyéni és konstruktőri címet nyerő Mercedesszel, míg a hétszeres világbajnok Hamilton továbbra sem írta alá a szerződéshosszabbítását.

2021.02.24 13:17:16

F1 ZSOLDOS BARNA

Vajon miért rekedtek meg az alábbi F1-es versenyzők mindössze egy futamgyőzelemnél?

2021.01.26 17:04:18

F1 H. Á.

A vb állása, bemutatók, tesztidőpontok, versenynaptár, büntetőpontok, a világbajnokok listája.

2021.01.22 17:47:46

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.