H. L. 2021.01.18 16:31 Frissítve: 2021.01.18 17:19

F1: Ricciardo nem lesz tizedekkel gyorsabb Sainznál – Norris

A Formula–1-es McLaren brit versenyzője, Lando Norris nem tart Daniel Ricciardo érkezésétől. A pilóta elmondása szerint Carlos Sainz Jr. is nagyon magas szintet képviselt, így inkább izgatottan várja, hogy az ausztráltól is tanulhasson.

Norris és Sainz jó kapcsolatot ápolt egymással (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Carlos Sainz Jr. váltja a Ferraritól elküldött Sebastian Vettelt, míg az ő helyére a Renault-tól két év után távozó Daniel Ricciardo érkezik a McLarenhez. A wokingiak brit versenyzője, Lando Norris jó viszonyt ápolt a spanyollal, de izgatottan várja az ausztrál jövetelét is, ami egyáltalán nem riasztja meg, hiszen elmondása szerint Sainz is nagyon magas szinten van.

Ez egy utazás az ismeretlenbe, hiszen eddig egyetlen csapattársam volt a Formula–1-ben, szóval nem tudom, hogy mit várhatok valaki mástól. Azonban úgy hiszem, Carlos nagyon magas szintet képvisel, és ebben egyetértett velem a Ferrari is. Nem érzem azt, hogy eddig ne lett volna versenyképes csapattársam és Daniel most valami csodálatosat fog művelni a volán mögött" – jelentette ki a the-race.com-nak adott nyilatkozatában.

„Tudom, hogy Carlos sok dolgot jobban csinál, mint Daniel, ám úgy hiszem, ez fordítva is igaz lehet. Mások, de Daniel nem lesz tizedekkel gyorsabb Carlosnál. Talán kiegyensúlyozottabb, jobbak a visszajelzései, esetleg jobban teljesít az időmérőkön, vagy éppen jobban kezeli a gumikat, ilyen dolgokban lehet, hogy egy hajszálnyival jobb tud lenni. Ezek a dolgok pedig nagyrészt Daniel tapasztalatából fakadnak, abból, hogy annyi különböző csapatnál versenyzett már, köztük a Red Bull-lal is, amellyel futamokat is nyert. Nem aggódom, inkább már alig várom, hogy egy ilyen versenyzőtől tanulhassak" – tette hozzá.

A McLaren tavaly a konstruktőri tabella harmadik helyén zárt, míg idén egyedüli csapatként motort váltva már Mercedes-erőforrással áll rajthoz. A wokingiak új konstrukciója az MCL35M kódjelet kapja. A 2021-es idény jelen állás szerint a március 28-i hétvégén veszi kezdetét Bahreinben.

2021.09.25 11:29:39

F1 B. Ö. B.

Hamilton kétszer is eltalálta a falat a Q3 végén • Russell a 3. helyről rajtolhat az Orosz GP-n.

2021.09.25 09:48:42

F1 B. Ö. B.

Ahogyan arra számítani lehetett, igencsak közbeszólt az időjárás az Orosz GP szombati programjába.

2021.09.24 12:58:24

F1 H. L.

A finn 44 ezreddel előzte meg Hamiltont, míg a harmadik helyen az utolsó pillanatokban a falat is eltaláló Gasly zárt.

2021.09.24 09:31:35

F1 H. L.

A finn 211 ezreddel előzte meg Hamiltont, míg a harmadik Verstappen lemaradása 227 ezred volt.