B. Ö. B. 2021.07.14 13:25

F1: Próbálok megbizonyosodni arról, hogy készen állok a hétvégére – Norris

Az Instagramon üzent Lando Norris, akit néhány angol huligán rabolt ki a labdarúgó Európa-bajnokság múlt vasárnapi döntőjét követően. 

Lando Norrisnak nem várt eseménnyel kellett megküzdenie a Brit GP előtt (Fotó: AFP)

 

A számtalan sportoló és egyéb híresség mellett Lando Norris is a helyszínről tekintette meg a labdarúgó Eb múlt vasárnapi döntőjét. Azonban mint arról beszámoltunk, az angol szurkolók egy nagyobb csoportja a rendfenntartókat megtámadva és a biztonsági kordonokon áttörve benyomult a lelátókra a mérkőzést megelőzően – ezért azóta az UEFA fegyelmi eljárást indított az angol Labdarúgó-szövetség ellen.

A vesztes csapat drukkerei egyébként a mérkőzés alatt és azt követően is sportszerűtlenül viselkedtek, sőt, sokakat meg is támadtak a Wembley Stadionon kívül. Közűjük tartozik Norris is, aki éppen az autójához tartott a lefújást követően, amikor néhány huligán kirabolta. A The Sunnak nyilatkozó szemtanú szerint az egyik tolvaj lefogta a McLaren versenyzőjét, míg egy másik lehúzta a karjáról a nagyjából 40 ezer fontot érő óráját.

Az esettel kapcsolatban a McLaren is közleményt adott ki, amiben az olvasható, hogy Norris nem sérült meg a támadás során, ám többet nem árulhatnak el az esetről, amiből azóta rendőrségi ügy lett. Nemrégiben a versenyző is megszólalt a támadással kapcsolatban, s az Instagramon nyugtatta meg az érte aggódókat.

„Köszönöm mindenkinek, aki írt nekem. Sokat jelent a számomra, hogy láttam a kedves üzeneteket tőletek. Szeretném elmondani nektek, hogy jól vagyok, és próbálok megbizonyosodni arról, hogy készen állok a hétvégére és arra, hogy a lehető legjobban teljesítsek. Szeretlek titeket, és alig várom, hogy újra lássalak titeket a pályánál ezen a hétvégén” – olvasható Norris történeténél.

A brit pilóta hazai pályán állhat rajthoz a Formula–1-es idény tizedik versenyhétvégéjén, amelyet július 16. és 18. között rendeznek Silverstone-ban.

2021.07.31 08:35:16

F1 ZSOLDOS BARNA

A Formula–1 történetében elsőként érte el a 100 futamgyőzelmet a hétszeres világbajnok.

2021.09.26 13:34:36

F1 H. L.

Norris hiába vezetett szinte végig, az utolsó percekben leszakadó eső a címvédő kezére játszott, aki pályafutása 100. sikerét aratta.

2021.09.25 11:29:39

F1 B. Ö. B.

Hamilton kétszer is eltalálta a falat a Q3 végén • Russell a 3. helyről rajtolhat az Orosz GP-n.

2021.09.25 09:48:42

F1 B. Ö. B.

Ahogyan arra számítani lehetett, igencsak közbeszólt az időjárás az Orosz GP szombati programjába.

2021.09.24 12:58:24

F1 H. L.

A finn 44 ezreddel előzte meg Hamiltont, míg a harmadik helyen az utolsó pillanatokban a falat is eltaláló Gasly zárt.