F1: Nincs értelme a sprintkvalifikációnak – Pérez

Vágólapra másolva!
2021.09.11. 20:03
null
Pérez éles kritikával illette a sprintkvalifikációt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez úgy véli, a sprintkvalifikáció a rajongók és a versenyzők számára is unalmas, és nincs semmi értelme.

 

72. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:20.926
Időmérő: 1. Bottas 1:19.555
SZEPTEMBER 11., SZOMBAT
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.246
Sprintkvalifikácó: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Ricciardo
SZEPTEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 306.72 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 26., 14.00
Orosz Nagydíj, Szocsi
Október 10., 11.00Török Nagydíj, Isztambul
Október 24., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin

A Formula–1 történetének második sprintkvalifikációját rendezték Monzában, az először Silverstone-ban bemutatkozó 100 kilométeres esemény a péntekre előrehozott időmérő után következik, és a vasárnapi rajtsorrendről hivatott dönteni, méghozzá az előzetes elképzelések szerint még több akciót hozva, szórakoztató módon.

A nagy izgalom azonban Nagy-Britannia után Olaszországban is elmaradt, amit követően a Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez éles kritikával illette a formátumot. „Semmi sem történik, nem látom értelmét a sprintkvalifikációnak. El tudom képzelni, hogy a rajongók és a versenyzők számára is unalmas. Nem ad semmi pluszt. Nyilván azért találták ki, hogy jobbá tegyék a show-t, szóval majd meglátjuk, miként értékelnek a szurkolók."

„A problémát az jelenti, hogy a jelenlegi autók esetében nagynak kell lennie a tempóbeli különbségnek ahhoz, hogy előzni tudj, és ennek eléréséhez, valamilyen szintű gumikopásra is szükség van. Talán csak rossz helyszíneket választottak, igaz, nem tudom, hol lenne jó kipróbálni a jelenlegi formátumot. A gond az, hogy túl rövid, és nincs igazán gumikopás sem."

A mexikói a nyolcadik helyről indulhat a vasárnapi versenyen, ami szerinte izgalmasabb lehet az után, hogy többen sem onnan rajtolnak, ahonnan kellene.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik