F1: Nem engedhetek meg több nullázást magamnak – Pérez

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.29. 14:35
null
Pérez Spanyolországban visszavágna (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez pont nélkül távozott Monte-Carlóból egy felejthető hétvégét követően. Az egyéni összetettben a csapattársától 39 pontra elmaradó pilóta tudja, nem fér bele több nullázás a részéről, ha bajnokságot szeretne nyerni.

 

 

 

Sergio Pérez egy évvel ezelőtt győzedelmeskedett a Monacói Nagydíjon, így bizakodva érkezett meg az idén is a hercegségbe. A mexikói számára azonban már a kezdés sem alakult jól, majd az időmérő első szakaszában összetörte a Red Bullját, aminek következményeként az utolsó helyről volt kénytelen elrajtolni a szűk utcai pályán.

69. MONACÓI NAGYDÍJ
MÁJUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Sainz 1:13.372
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:12.462
MÁJUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:12.776
Időmérő: 1. Verstappen 1:11.365
MÁJUS 28., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Alonso, 3. Ocon
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg

A versenyző végül ötször is megjárta a bokszutcát az esővel is tarkított versenyen, és a 16. helyen szelte át a célvonalat azután, hogy az elsőként befutó csapattársa, Max Verstappen kétszer is lekörözte őt. A holland az idénybeli ötödik sikerét követően már 39 ponttal vezeti az egyéni vb-összetett Pérez előtt.

„Ez egy nagyon nehéz nap volt, minden, ami elromolhatott, elromlott, és nagyon szomorú vagyok a teljesítményem miatt. Alapvetően nem is a versenyem, hanem az időmérőn elkövetett hibám miatt. Megfizettük az árát, méghozzá elég drágán. Bocsánattal tartozom az egész csapatnak, mert egyszerűen elfogadhatatlan, hogy ilyen hibát kövessek el."

„Huszonöt pont. Nagyon csalódott vagyok. Még mindig van kis remény, de tisztában vagyok vele, hogy nem engedhetek meg magamnak még egy nullázást a bajnokságban. Nagyon remélem, hogy vissza tudok térni a megszokott szintemhez Spanyolországban."

A csapatfőnök, Christian Horner szerint nagyon jól jön a versenyzője szempontjából, hogy a mezőny már most hétvégén újra összecsap, hiszen így gyorsan visszavághat Monaco után. „Nagyon nehéz hétvége volt Checo számára. Felejthető, ugyanakkor jó hír a számára, hogy akár már a hétvégén visszavághat Spanyolországban. Még sok verseny áll előttünk, haton vagyunk túl, és még tizennégy vár ránk. Szóval még hosszú az út előttünk. Mi futamról futamra haladunk, és a lehető legtöbb pontot igyekszünk megszerezni minden egyes alkalommal."

A tanácsadó, Helmut Marko bízik benne, hogy több ilyen hétvégét már nem látnak Péreztől. „Nem számított már, az időmérőn félrement minden. Remélem, hogy a mostani hibák elegendőek voltak a teljes idényre. Összességében jó volt a tempója, amikor tiszta levegőben mehetett, de a kvalifikáción elkövetett hibája tönkretette az egész hétvégét."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik