F1: Nem biztos, hogy a következő pályákon is erősek leszünk – Red Bull

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 13:09
null
A Red Bull erős Mercedesre számít a nagyobb hagyományú pályákon (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, valamint a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu is arra számít, hogy a Mercedes visszavág a soron következő helyszíneken.

 

A Mercedes meglepően rossz hétvégét zárt a két utcai pályán, Monacóban és Azerbajdzsánban, aminek következményeként a 2018-as Német GP után először vesztette el a vezetést a bajnokságban. A német gárda hátránya jelenleg 26 pont a konstruktőri tabellán, s versenyzői közül Lewis Hamilton a második, Valtteri Bottas pedig a hatodik helyre esett vissza az egyéni összetettben

61. FRANCIA NAGYDÍJ
JÚNIUS 18., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.3012.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
JÚNIUS 19., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚNIUS 20., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 309.069 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj, Spielberg
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 18., 16.00Brit Nagydíj, Silverstone

A vb-éllovas Max Verstappen azonban már az Azeri Nagydíjat követően figyelmeztetett, nem dőlhetnek hátra, hiszen a mezőny rövidesen visszatér a nagyobb hagyományú pályákra, amelyek papíron sokkal jobban feküdhetnek a riválisnak, mint az utcai aszfaltcsíkok.

A négy ponttal vezető hollandhoz hasonlóan a csapatfőnök Christian Horner is kemény csatára számít a folytatásban, míg a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu arra mutatott rá, nem biztos, hogy ugyanolyan erősek lesznek a következő helyszíneken, mint Azerbajdzsánban.

„Verstappen kiesését leszámítva nagyszerű hétvégét zárt a Honda. Ez volt az első verseny, amelyet vb-éllovasként kezdtünk meg, és a következő futamnak is ugyanebben a pozícióban vághatunk neki. Még mindig vannak bizonyos területek, amelyeken fejlődhetünk, de az eredmények magukért beszélnek. Négy autóval jutottunk be az időmérő harmadik szakaszába, és két kocsival végeztünk a dobogón. Most úgy érzem, hogy a gépünk és az erőforrásunk is sokkal jobb, mint valaha volt. Ugyanakkor arra számítok, hogy a Mercedes hamarosan visszatér. Az előző versenyen fantasztikus eredményeket értünk el, azonban ez még nem jelenti azt, hogy a következő pályákon is jók leszünk."

Sajtóhírek szerint a japán motorgyártó nem is ül a babérjain: új erőforrással készül a soron következő Francia Nagydíjra, és arra számít, hogy teljesítményt is nyer a biztonsági fejlesztéseknek köszönhetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik