F1: Mick Schumacher pályán a Mercedesszel – képek

Vágólapra másolva!
2023.06.07. 10:04
null
Schumacher élesben is kipróbálhatja a W14-est (Fotó: twitter/MercedesAMGF1)
A Formula–1-es Mercedes tartalék versenyzője, Mick Schumacher szerdán pályára viszi a W14-est a Spanyolországban rendezett Pirelli-teszt keretein belül.

 

 

 

Mint ismert, két csapat, a Ferrari és a Mercedes a helyszínen maradt a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjat követően, hiszen a 2024-re szánt melegítőpaplan nélküli gumikról gyűjti az adatokat a kizárólagos beszállító, a Pirelli számára. Kedden a maranellóiaknál Charles Leclerc, míg az „ezüstnyilaknál" George Russell kapott lehetőséget, a monacói 167, a brit 151 kört tett meg a Circuit de Catalunyán, ahol szerdán már Carlos Sainz Jr., és Mick Schumacher róhatja a köröket.

 

53. SPANYOL NAGYDÍJ
JÚNIUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.606
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.907
JÚNIUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.664
Időmérő: 1. Verstappen 1:12.272
JÚNIUS 4., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Russell
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9. 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone

Közülük utóbbi szereplése azért is fontos, mivel a német az előző év végén szorult ki a rajtrácsról, amikor a Haas megvált tőle. A pilóta ugyanakkor nem került ki teljesen a Formula–1 körforgásából, hiszen a Mercedes rövidesen a szárnyai alá vette, és tartalék versenyzőként szerződtette. A pilóta a csapattal együtt utazza körbe a világot, valamint a szimulátorban végez munkát, ráadásul az állandó versenyzőpáros, Russell és Lewis Hamilton elmondása szerint nem is rosszul.

A múlt hétvégi spanyol versenyen a második és harmadik helyen célba érő kettős ugyanis az idei legjobb eredmény után köszönetet mondott neki a szimulátorban elvégzett munkájáért, ami hozzájárult ahhoz, hogy a rossz pénteki kezdés után az alakulat fordítani tudott.

Schumacher természetesen örült a társak dicséretének, ráadásul most lehetősége van élesben is kipróbálni a W14-est, aminek révén a valóságban is megtapasztalhatja, milyen érzés a gépet vezetni. Ez egy átfogóbb képet adhat a számára, és segítheti a szimulátoros munkáját.

A német már birtokba is vette a Circuit de Catalunyát a Mercedesszel, ami azért különleges, mert édesapja, Michael Schumacher az „ezüstnyilakkal" tért vissza a királykategóriába 2010-ben, majd onnan vonult vissza 2012 végén.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik