F1: Horner egy nagyszájú, aki csak szerepelni akar – Wolff

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.06. 13:14
null
A Red Bull és a Mercedes a pályán kívül kezdett üzengetésbe (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes és Red Bull csapatfőnöke, Toto Wolff és Christian Horner Azerbajdzsánban is egymásnak feszült – a téma továbbra is a hajlékony hátsó szárny.

 

A pályán, és azon kívül is keményen egymásnak feszül az idei bajnokság két fő esélyese a Red Bull és a Mercedes. Azerbajdzsánban ezúttal a két csapatfőnök, Christian Horner és Toto Wolff találta meg egymást, a szócsata apropóját „természetesen" a hajlékony hátsó szárny szolgáltatta.

4. AZERI NAGYDÍJ
JÚNIUS 4., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:43.184
2. szabadedzés: 1. Pérez 1:42.115
JÚNIUS 5., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Gasly 1:42.251
Időmérő: 1. Leclerc 1:41.218
JÚNIUS 6., VASÁRNAP
A verseny (51 kör, 306.049 km) rajtja: 14.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 20., 15.00Francia Nagydíj, Paul Ricard
Június 27. 15.00
Stájer Nagydíj, Spielberg
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg

Az „ezüstnyilak" már a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon előrebocsátották, nem kizárt, hogy óvást nyújtanak be Azerbajdzsánban, miután elégedetlenek azzal, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csak június 15-i határidővel szigorít a mérési procedúrán, és így lehetővé teszi, hogy a rivális most hétvégén is használja a vitatott elemet.

Bár a német gárda egyelőre nem nyújtotta be a hivatalos dokumentumot, az elmondása szerint még felülvizsgálja a helyzetet, s csak a versenyt követően dönt arról, hogy megtegye-e a szükséges lépéseket.

A várakozás hátterében az is állhat, hogy az osztrák csapat is jelezte, ha a Mercedes óvást nyújt be, hasonló útra lép, hiszen a meglátása szerint a W12-esen is van kifogásolható elem, méghozzá az első szárny.

A csapatfőnök, Christian Horner üzent is a címvédő alakulatnak, szerinte ugyanis nem ők jönnének ki rosszul az ügyből. „Én Toto helyében, ha ilyen első szárnyam lenne, inkább befognám a számat!"

A válasz nem váratott sokáig magára, Wolff a Sky Sports F1-nek adott nyilatkozatában szólt vissza a kollégájának. „Christian egy nagyszájú, aki csak szerepelni akar. Könnyű harciasnak lenni, amikor az eredményjelezőn az látszik, hogy az élen állsz, de úgy vélem, kicsit moderálhatná magát."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik