F1: Hamiltont beidézték a sportfelügyelők, büntetést kapott

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 21:20
null
Hamilton ünneplés közben követett el kisebb szabálytalanságot (Fotó: AFP)
Lewis Hamilton győzött a Formula–1-es Sao Pauló-i Nagydíj versenyén, azonban vasárnap sem úszta meg vizsgálódás nélkül, ezúttal a tiszteletkör alatt kioldott biztonsági öve sodorta bajba.

 

 

Lewis Hamilton pénteken és szombaton is járt meghallgatáson a sportfelügyelőknél, s vasárnapi győzelme után is kénytelen volt látogatást tenni a döntéshozóknál, miután a tiszteletkörben kioldotta a biztonsági övét, s ezzel vétett FIA Nemzetközi Sportkódex ide vonatkozó cikkelye ellen, amely kimondja, hogy a versenyzőknek az események teljes ideje alatt becsatolva kell tartaniuk az övüket, amíg a versenygép mozgásban van, legyenek akár a pályán, akár a bokszutcában.

Korábban több pilóta is követett el hasonló szabályszegést, Charles Leclerc például két körig kilazított övvel hajtott a tavalyi Spanyol Nagydíjon, azonban akkor nem is vizsgálták az esetet, így Hamilton esetében sem kellett komoly büntetésre számítani.

A sportfelügyelők végül úgy határoztak, 25 ezer eurós pénzbírságot szabnak ki a versenyzőre, amiből 20 ezret felfüggesztettek a 2022-es idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik