F1: földterületet vásárol Las Vegasban a Liberty Media

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.07. 14:26
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/f1/f1-jovore-visszater-las-vegas-a-versenynaptarba-2884493" target="_blank"><strong>Jövőre visszatér Las Vegas a versenynaptárba</strong></a> (Fotó: Getty Images)
A Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media 240 millió dollár értékben földterületet vásárol Las Vegasban, ahol – korábbi bejelentésének megfelelően – jövőre már futamot szeretne rendezni.

 

Az üzlet részét képező 16 hektáros terepen építik majd fel a boxokat és a versenyzői területet. A cég közleménye szerint a tranzakció várhatóan még a második negyedévben lezárul.

A kaszinóvárosban – amely Austin és Miami után a harmadik egyesült államokbeli helyszín lesz a naptárban – jövőre villanyfényes versenyt rendeznek. A 6.12 kilométeres utcai pályán a pilóták a többi között a Bellagio szökőkútja és a híres Caesars Palace előtt is elhaladnak majd, a futamra pedig 170 ezer nézőt várnak.

Las Vegasban – ahol a nyolcvanas évek elején már rendeztek két F1-es viadalt – a megszokottól eltérően az első és második szabadedzésekre csütörtökön, az időmérőre pénteken, a futamra szombaton kerül majd sor.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik