F1: Fernando Alonso hétfőn elhagyhatta a kórházat

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 16:14
null
Négy nap után hazaengedték a kórházból (Fotó: AFP)
Spanyol médiaértesülés szerint négy nappal közúti balesete után, hétfőn elhagyhatta a kórházat a kétszeres Formula–1-es világbajnok Fernando Alonso, aki állkapocstörést szenvedett múlt csütörtökön, amikor kerékpárosedzés közben elütötte egy autó – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A 39 éves versenyzőt a baleset után egy svájci kórházban megműtötték, hétfőn pedig a Cuatro televíziós társaság a Twitteren két olyan fotót közölt, amelyen az intézményt elhagyó Alonso volt látható.

 


A spanyol pilóta csapata, az Alpine a baleset után arról számolt be, hogy a versenyző néhány nap pihenés után tovább folytathatja az edzéseit és a felkészülést az idei szezonra, visszatérése nincs veszélyben.

Hétfő délután egy újabb közleményben a francia csapat arról tájékoztatott, hogy Alonsót „48 órás megfigyelési időszak után hazaengedték a svájci kórházból, hogy otthonában gyógyuljon. Rövid pihenési időszakot követően folytathatja is a felkészülést az idényre.”

Spanyol információk szerint a spanyol a baleset következményeként egy speciális sisakot visel majd az idény első versenyein. Nagy változtatásokra nem kell számítani: Alonso fejvédőjébe egy speciális sínt építenek majd be, amely szorosan tartja az állkapcsát, hogy az ilyen jellegű sérüléseknél fellépő viszonylag állandó fájdalmat csökkenteni lehessen vezetés közben. Ennek használatához még az FIA illetékeseinek is hozzá kell járulniuk.

A 2005-ös és a 2006-os esztendő világbajnoka 2018 végén távozott az F1-ből, tavaly indult a Dakar ralin, de kipróbálta már magát az egyesült államokbeli IndyCar-sorozatban is, a legendás 24 órás Le Mans-i viadalt pedig 2018-ban és 2019-ben is megnyerte.

Alonso az idén tér vissza az F1-be, amelynek idénye március 28-án, Bahreinben kezdődik. Az érintett már a március 12-én kezdődő teszteken is szeretne részt venni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik