F1: Ecclestone szerint rossz csapatnál mutatkozik be Schumacher

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.23. 11:23
null
Valóban rossz csapatnál mutatkozik be Schumacher? (Fotó: Twitter/SchumacherMick)
A Formula–1 korábbi irányítója, Bernie Ecclestone úgy érzi, nem jó csapatnál debütál Mick Schumacher, hiszen meglátása szerint a fiatal német teljesen magára lesz utalva.

 

Eleinte az Alfa Romeóval boronálták össze a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, Mick Schumachert, a fiatal német sajtóinformációk szerint a Ferrari döntése értelmében azonban a Haasnál kötött ki, ahol a rangidős Kimi Räikkönen helyett egy másik újonc, Nyikita Mazepin lesz a csapattársa. A Formula–1 korábbi irányítója, Bernie Ecclestone az amerikaiakat egyáltalán nem tartja jó választásnak, úgy gondolja, az F2 tavalyi bajnoka teljesen magára lesz utalva az új csapatánál.

Kicsit sajnálom őt, mert nagyszerű kvalitásai vannak, amelyekkel többet tudna elérni máshol, mint azokkal az emberekkel, akikkel együtt van. Nem hiszem, hogy túl sokat tudna ott tanulni, senki sem lesz ott, aki sokat taníthatna neki. Magára lesz utalva" – nyilatkozta a német Sport1 televízió egyik műsorában, és azt is elárulta, milyen alakulatnál tudta volna elképzelni a fiatal németet.

„Egy olyan csapat tökéletes lenne neki, mint a Red Bull, amely képes a győzelemre, és ahol olyan emberek vannak, akik támogatnák ebben. A Formula–2-es teljesítménye nagyszerű volt, de a jelenlegi csapatánál ezt nehéz lesz megismételnie. Alapból sincs könnyű helyzetben, megkapta a vezetéknevével járó terhet, és az emberek azt fogják mondogatni, nem olyan jó, mint az édesapja volt. Most pedig még nagyobb hátrányba kerül az autója miatt. Persze néha ezek jól alakulnak, és az ilyen nehéz helyzetekből tanul az ember" – tette hozzá

Mick Schumacherre valóban nehéz év vár, hiszen a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner már a télen kijelentette, hogy nem tervezik fejleszteni az elődjéhez képest alapból is kevés módosításon áteső idei versenygépet. Az amerikaiak ráadásul azt sem tartják kizártnak, hogy a konstruktőri tabella utolsó helyén zárják a mostani kiírást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik