F1: A Williams elbaltázta a női pilóta bevetését - Lauda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.19. 13:07
Niki Lauda szerint a Williams nagy reklámlehetőséget szalasztott el, amikor nem tette lehetővé Susie Wolff számára, hogy a Német Nagydíj első szabadedzését az élmezőnyben zárja. Az osztrák szerint most mindenki a rivális csapatról beszélne, így viszont a hölgy csak egy volt a sok pilóta közül.

„Megemelem a kalapom Susie előtt, remek munkát végzett, rászolgált a lehetőségre, nem vallott szégyent – mondta Lauda. – Ugyanakkor nem értem a Williamst. Beültet az autójába egy 31 éves nőt, akinek nincs esélye arra, hogy a csapatnál versenyen is induljon. Mi ez, ha nem reklámfogás? És ha már ilyen akciójuk van, miért nem tettek érte annyit, hogy kiengedik majdnem üres tankkal és szuperlágy gumikon? Akkor az első helyek közelében zárt volna, és mindenki róla, illetve a csapatáról beszélne. Ez hatalmas elszalasztott lehetőség, bizony jól elbaltázták."

Lauda szerint Wolff ugyanazt a programot teljesítette, mint amit Valtteri Bottas teljesített volna a helyében. A skót hölgy – aki a Mercedes sportigazgatójának, a Williamsben 10 százalékos részesedést birtokló Toto Wolffnak a felesége – két tizeddel maradt el Felipe Massától, és a 15. lett az első szabadedzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik