F1: A mezőny 90 százaléka nyerne a Mercedesszel – Verstappen

Vágólapra másolva!
2020.11.10. 09:04
null
Verstappen egy rekordot már biztosan nem dönthet meg (Fotó: AFP)
Max Verstappen, a Red Bull Formula–1-es csapatának holland versenyzője úgy gondolja, a mezőny kilencven százaléka képes lenne nyerni a Mercedesszel. 

 

8. TÖRÖK NAGYDÍJ
NOVEMBER 13., PÉNTEK
1. szabadedzés: 9.00–10.30
2. szabadedzés: 13.00–14.30
NOVEMBER 14., SZOMBAT
3. szabadedzés: 10.00–11.00
Időmérő: 13.00–14.00
NOVEMBER 15., VASÁRNAP
A verseny (58 kör, 309.396 km) rajtja: 11.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 29., 16.10
Bahreini Nagydíj, Szahír
December 6., 18.10Szahíri Nagydíj, Szahír
December 13., 14.10Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

A „vörös bikák" nagy reményekkel, s komoly célokkal vágtak neki a 2020-as idénynek, ám hamar kiderült, hogy nem nagyon van esélyük a Mercedes ellen. Az „ezüstnyilak" valamennyi idei időmérőn pole pozíciót szereztek, 11 versenyen győzedelmeskedtek, s négy versennyel a vége előtt bebiztosították sorozatban a hetedik konstruktőri címüket.

A Red Bull ezzel szentben egy ízben örülhetett: Max Verstappen A 70. Évforduló Nagydíján szelte át elsőként a célvonalat. A holland ezzel együttvéve kilencszer ünnepelhetett a dobogón, a sikerek mellett azonban négy kiesést is számlál, aminek eredményeként már matematikailag sincs lehetősége az egyéni cím megszerezésére, vagyis már semmiképp sem válhat a sportág valaha volt legfiatalabb világbajnokává.

Verstappen elmondása szerint nem frusztrált a helyzet miatt, ám figyelmeztette csapatát, ennél többre lesz szükség a jövőben.

Elég sok dolgunk van. Először is mindig túl lassúak vagyunk az idény elején, szóval biztosítanunk kell, hogy olyan autóval vágjunk neki az évnek, amellyel a kezdettől fogva sokkal versenyképesebbek lehetünk. Hogy hogyan tudnánk ezt elérni? Elég egyértelmű, hogy eddig nem jöttünk rá, szóval meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat. Más munkamorálban kell dolgoznunk. Műveleti szempontból elég jók vagyunk: remekek a bokszkiállásaink és a stratégiáink is. Azonban motorerőben nyilvánvalóan hátrányban vagyunk. Elég sok mindenen kell dolgoznunk azért, hogy esélyünk legyen harcba szállni a Mercedesszel" – kezdte a holland.

A senki földjén vagyok a bajnokságban. Én egyáltalán nem tartottam magam esélyesnek arra, hogy beleszóljak a bajnoki küzdelembe. Harmadikként fogok zárni, ha csak nem esek ki még többször. Ez az a hely, ahová tartozunk. Nem számít, hogy hatvan- vagy tízpontos lemaradással leszünk-e harmadikok, a lényeg, hogy nem voltunk elég gyorsak."

Száztíz százalékot próbálunk kihozni az autóból, azonban így sem tudjuk felvenni a csatát, s ezért vannak néha a kicsúszások is. Néhány módosítással igyekeztünk javítani a kocsi stabilitásán, főleg miután az idény elején nagyon kiszámíthatatlanul viselkedett, és most már nem is érződik olyan rossznak a helyzet. Ez egy vezethető autó, azonban néha nem nagyon tudtam elfogadni, hogy meg kell elégednem a harmadik pozícióval. Ha lehetőséget látok, mindig megpróbálok egy kicsi pluszt kihozni belőle" – tette hozzá, majd beszélt arról is, zavarja-e a jelenlegi helyzet.

Nem vagyok egyáltalán frusztrált. Nagyra értékelem, amit elértek. Nem frusztrál, hogy Lewis egy olyan kocsiban ülhet, mint a Mercedes. Hogy őszinte legyek, a mezőny kilencven százaléka nyerne azzal az autóval. Ezt nem Lewis ellen mondom, hiszen nagyszerű versenyző, azonban nagyon dominás a kocsija. Jó, talán nem mindenki lenne ennyire egyeduralkodó, mint Lewis, azonban el kell fogadnod a helyzeted, és a lehető legtöbbet kell kihoznod belőle. Nem vagyok frusztrált, inkább arra fókuszálok, mit tehetnénk, hogy legyőzzük őket" – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik